70-Plussers kunnen per post stemmen

Verkiezingsbord op de Stationsweg (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Om ervoor te zorgen dat iedereen op 17 maart veilig kan stemmen, hoeven kiezers van 70 jaar en ouder niet naar het stemlokaal te komen. Zij kunnen per post stemmen met een zogenaamde ‘briefstem’.

Alles wat deze doelgroep nodig heeft om een stem uit te brengen wordt automatisch opgestuurd. Eind februari ontvangen 70-plussers een stempluspas, de kandidatenlijst en een gezondheidscheck. De stempluspas is een speciale stempas voor 70-plussers. Met deze pas kan een stem worden uitgebracht in het stemlokaal, of iemand worden gemachtigd om een stem uit te brengen.

Uiterlijk 11 maart ontvangen de 70-plussers een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een uitgebreide uitleg over het briefstemmen. Hiermee kan de stem bij deze Tweede Kamerverkiezing dus ook per brief worden uitgebracht.

Briefstem versturen
De briefstem kan per post worden verstuurd maar deze moet wel voor woensdag 17 maart 21.00 uur binnen zijn. Dat betekent dat de briefstem vóór vrijdag 12 maart 17.00 uur verstuurd moet zijn. De briefstem kan ook afgeven worden in het raadhuis.

Openingstijden afgiftepunt op het raadhuis

  • Op werkdagen van woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart 2021: van 08.30 tot 17.00 uur.
  • Woensdag 17 maart 2021: van 07.30 tot 21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel