300 Woningen én supermarkt op Hoofdweg-Zuid

Door: redactie. De gemeente presenteert op maandag 7 juni het plan om circa 300 eengezinswoningen in Kudelstaart te realiseren in het gebied tussen de Hoofdweg, de Romeijnstraat en de Schoutweg. Ook komt in deze wijk mogelijk de tweede supermarkt waar het dorp al zo lang naar verlangt. De plannen voor de nieuwe wijk, genaamd: Hoofdweg-Zuid, worden eerst gepresenteerd aan bewoners en ondernemers in Kudelstaart.

Voor de bouw van de duurzame en groene wijk Hoofdweg-Zuid is een startnotitie opgesteld. “Hiermee realiseren we een mooie duurzame wijk die een belangrijke bijdrage levert aan de grote woningbehoefte die we hebben in onze gemeenten,” zegt wethouder Ruimtelijke Ordening Bart Kabout in een persbericht, “we willen in deze fase met name de eerste reacties van bewoners en ondernemers horen op de plannen en de mogelijke vestiging van een supermarkt.”

Op het land achter de schooltuin van de Antoniusschool ligt Hoofdweg-Zuid

Op het beoogde terrein zijn nu nog enkele kwekerijen gevestigd. Hortensiakweker Willem-Jan Timmer laat weten zijn bedrijf in oktober vorig jaar al te hebben verkocht. De inmiddels leegstaande kassen worden binnenkort gesloopt. Ook de daarnaast gelegen voormalige kwekerij Avanti die al jaren leeg staat, moet plaats maken voor de nieuwbouw.

Links van het Corry Vonkpad de leegstaande kassen van Avanti

Informatieavond
De plannen worden op 7 juni digitaal gepresenteerd voor bewoners, op woensdag 9 juni volgt de presentatie voor de ondernemers. Voor deze avonden moet worden ingeschreven via projecten.aalsmeer@amstelveen.nl. Een link om bij de presentatie aanwezig te zijn wordt dan toegestuurd. Wie niet bij de avond aanwezig kan zijn, kan de presentatie later terug te zien op participatie.aalsmeer.nl. Wie geen mogelijkheden heeft om digitaal de presentatie te volgen, kan tijdens kantooruren bellen met projectmanager Peter Kamphuis, via 0297-387575.

Verdere procedure
De startnotitie ligt vanaf donderdag 27 mei vier weken ter inzage. Reageren kan via hierboven genoemde adressen. Na de reacties op de startnotitie wordt die door de gemeenteraad vastgesteld. Na vaststelling maakt de gemeente een ontwerpbestemmingsplan. Alle fases van het project worden beschreven op particpatie.aalsmeer.nl en aalsmeer.nl/bouwprojecten.nl.

Foto’s archiefAV/Arjen Vos/ Google maps

Lees vorig bericht

Protest verwacht bij bezoek Dick Benschop aan raad 

Lees volgend bericht

Hoe gaat het straks lopen?


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *