PvdA te gast in De Oude Veiling

De Oude Veiling, het gebouw dat sinds 1912 een belangrijke rol speelt in de Aalsmeerse gemeenschap heropende in september 2018 na een rigoureuze verbouwing weer zijn deuren. Reden voor de lokale PvdA voor een rondleiding in wat door velen als de ‘huiskamer van Aalsmeer’ wordt aangeduid.

Een ontvangst door de 27-jarige Thomas Visser, als opgewekte coördinator evenementen en activiteitencommissie in dienst van ESA. Hij geeft inzicht in de verschillenden afdelingen/ruimten  waarbij onder meer de samenwerking met Ons Tweede Thuis uit de doeken wordt gedaan. En de participatie met medewerkers die zowel enkele dagen in de horeca als in de bakkerij werkzaam zijn.

Het gezelschap krijgt in de bibliotheek uitleg van Corrie de Boer die verheugd is dat het aantal bezoekers aan de bibliotheek is toegenomen. Er vinden regelmatig diverse activiteiten plaats op maatschappelijk en cultureel gebied.

In de grote bovenzaal kan het gezelschap kennismaken met een taekwondoklas in actie, waar Special Needs op dat uur repeteert.

Visser geeft uitleg over de vele activiteiten op maatschappelijk, cultureel en commercieel gebied en de daarvoor geldende tarieven/huurbedragen voor de diverse ruimten in het fraaie gebouw. In de ruimte van het Cultuurpunt krijgt de delegatie onder meer de muziekruimte te zien waar elementaire lessen worden gegeven op de diverse ter beschikking staande muziekinstrumenten.

Visser glundert als het gezelschap de opvallende netheid in het hele gebouw noemt. “Daar let ik erg op.”

Als minpuntje zou wellicht het ontbreken van bloemen en planten kunnen worden genoemd, maar volgens Visser komt daar binnenkort verandering in. Een Aalsmeers exportbedrijf heeft zich inmiddels als sponsor aangemeld.

Bestuur en fractieleden zagen tevreden terug op een interessant bezoek.

Tekst Leni Paul, foto PvdA

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel