Wietplantage ontmanteld in Linnaeuslaan

(Foto Laurens Niezen Fotografie)

Door: Arjen Vos. Bij een inval door de politie in een woning aan de Linnaeuslaan is gisteravond een wietplantage ontmanteld. Bij de actie zijn zo’n 1000 moederplanten aangetroffen en afgevoerd. Ook werden drie verdachten gearresteerd.

‘Wees je bewust aan wie je verhuurt’

De opruimdienst liet enkele lege vuilniszakken achter op de plaats delict. (Foto Arjen Vos)

De woning, gelegen tegenover de Molenvliet, staat in het dorp bekend als de voormalige woning van dorpsarchitect Jaap Tromp. De huidige eigenaar heeft het huis gesplitst en deels verhuurd. De huurders, die nog maar kort in het pand woonachtig waren, hebben zonder medeweten van de eigenaar de betreffende wietplantage aangelegd. Volgens een politiewoordvoerder is dat wat er vaak gebeurt. “We willen mensen die een ruimte verhuren daarom de tip geven dat ze zich goed bewust moeten zijn aan wie ze verhuren en welke activiteiten er achter de deuren plaatsvinden. Je hebt namelijk wel wat uit te leggen als huisbaas. Vaak wordt er namelijk stroom afgetapt en ontstaan er brandgevaarlijke situaties maar ook heeft een drugspand een aanzuigende werking op ongure types. Kortom: er kleven nogal wat nadelen aan.”

Niet zachtzinnig
Een ander nadeel is dat bij het ontmantelen van de plantage een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld dat bepaald niet zachtzinnig omgaat met de woning. In dit geval werden meubels opengemaakt, deuren vernield en behang gestript om te zien of er ergens mogelijk bewijsmateriaal verstopt was. De schade die dat met zich meebrengt is voor rekening van de woningeigenaar.

Hoe de politie op het spoor kwam van deze plantage wil de woordvoerder niet zeggen. Ook niet of de verdachten ter plaatse zijn aangehouden en wat hun achtergrond is. Wel spoort hij mensen aan om, wanneer er maar het geringste vermoeden is dat ergens een wietplantage zou kunnen zijn, dat kenbaar te maken bij de politie.

Lees vorig bericht

Schiphol wil luchtkwaliteit verbeteren

Lees volgend bericht

Dode vogels, bange mensen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *