Weekaatje van slag na ongeval

De schrik zat er gisteren goed in bij deelnemers en organisatie van het 'Weekaatje' bij FC Aalsmeer. Een ongeluk met een stroopwafelkraam waarbij een pan met stroop omviel, had nare gevolgen. Een vijfjarig jongetje liep hierdoor brandwonden op en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
 
Het was gisteren 'ouderdag' op het kinderkamp dat dit weekend voor de 37e keer werd georganiseerd. Een gezellige drukte op het terrein van FC Aalsmeer aan de Beethovenlaan. Ook bij de stroopwafelkraam, voor het tweede jaar aanwezig, was het druk. Hoe de pan op enig moment van de plank kon glijden is onbekend. Volgens FCA-voorzitter en woordvoerder Eef Niezing wordt dat onderzocht door de Arbeidsinspectie.
 
Niet in gezicht
“Direct na het gebeuren is er alert gehandeld,” vertelt Niezing, “het jongetje is meteen onder het water gezet en er is 112 gebeld. Dat is bij brandwonden een standaardprocedure. EHBO-ers in de staf hebben eerste hulp hebben verleend totdat de ambulance en traumahelikopter kwamen om het over te nemen. Het jongetje, een broertje van een deelnemer die op bezoek was, had geen stroop in zijn gezicht gekregen. Na een korte behandeling is hij meegenomen naar het Brandwondenziekenhuis in Beverwijk waar hij een nachtje moest blijven. Het laatste wat ik gehoord heb is dat het zich 'naar tevredenheid' ontwikkelt,” aldus de voorzitter.
 
Spanning voelbaar
Het ongeval hakte er flink in bij deelnemers, bezoekende ouders en deelnemers. De spanning was volgens Niezing voelbaar op het complex maar besloten is om het programma 'gewoon' voort te zetten. Gisteravond gingen de kinderen zwemmen. Vandaag wordt het kampweekend afgesloten.
 
Foto: de stroopwafelkraam waar het ongeval plaatsvond. (Foto RTVA)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel