Wanneer last overlast wordt: melden

De een vindt het helemaal geweldig, voor de ander is het een ramp: vuurwerk. Onder welke categorie u zichzelf ook schaart, overlast is weer een ander ding. Wanneer last overlast wordt kan hier melding van gemaakt worden. Politie Aalsmeer Uithoorn laat via sociale media-kanalen weten dat vuurwerkoverlast gemeld kan worden via het telefoonnummer 0900 – 8844.  

Melding maken van vuurwerkoverlast betekent niet dat er gelijk 'meer blauw op straat' verschijnt op de plek des onheils. Maar het betekent wel dat de meldingen de politie helpt bij het in kaart brengen van zogenaamde overlastlocaties. En dát betekent vervolgens weer dat er veel gerichter gesurveilleerd kan worden door de dienders. Dat dat effectief is blijkt wel uit het feit dat er onlangs een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag is genomen.

Melden ook anoniem
Het vuurwerk dat in de supermarkten wordt verkocht mag het hele jaar door worden afgestoken, dus daar hoeft u geen melding van te maken. Heeft u, los van de overlast van het afsteken van vuurwerk, een vermoeden van bezit, handel en/of opslag van illegaal vuurwerk? Dan kunt u dit melden bij hetzelfde telefoonnummer: 0900 – 8844. Meldt u dit liever anoniem? Dat mag ook, daarvoor kunt u terecht bij het nummer 0800 – 7000. 
 
Tekstbewerking: Mariëlle Wegman, foto's: archief AalsmeerVandaag
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin