Vier arrestaties in zaak aanslag Poolse supers

Door: redactie. In het strafrechtelijk onderzoek naar vijf explosies bij Poolse supermarkten heeft de politie de afgelopen maand vier verdachten aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De explosies vonden plaats bij supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Beverwijk (2x) en Tilburg in december 2020 en januari 2021.

De aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 20 tot 26 jaar, allen afkomstig uit Amsterdam. Een van hen, de 20-jarige verdachte, is middels een Europees Aanhoudingsbevel in Frankrijk aangehouden en inmiddels overgeleverd aan Nederland.

Alle vier de verdachten zitten vast en worden verdacht van betrokkenheid bij een of meer explosies. Nu het een lopend strafrechtelijk onderzoek betreft waarbij verdachten in beperkingen zitten, worden er op dit moment geen nadere inhoudelijke mededelingen gedaan.

In januari werd de aanhouding van een 19-jarige man uit Rotterdam gemeld. Hij zit niet meer vast, maar is nog wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto archief AV/Laurens Niezen Fotografie

Lees vorig bericht

Bloemenmusea weer volledig open

Lees volgend bericht

Eerste kennismaking met zonovergoten Waterfront


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *