Traumaheli boven Mendelstraat beschenen met laserpen

Door: Klaas Leegwater. Een traumaheli die vrijdagavond onderweg was naar een medische noodsituatie in Ter Aar blijkt vanuit Aalsmeer te zijn beschenen met een laserpen. De piloot maakte daar melding van aan de verkeerstoren.  

De laserpen werd volgens de piloot gericht vanuit de wijk Mendelstraat. De melding is doorgegeven aan de politie. De website Traumaheli MMT heeft een geluidsfragement van de vlucht gemaakt waarin de piloot de melding doet. Beluister de melding onderaan.

Sterke laserpennen mogen in Nederland niet worden verkocht aan consumenten, maar het is niet verboden om er een in bezit te hebben. Het beschijnen van vliegtuigen en helikopters is echter wel strafbaar en kan een gevangenisstraf van maximaal vijftien jaar tot gevolg hebben. Justitie beschouwt het als een poging het luchtverkeer in gevaar te brengen en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Later in de nacht werd de traumaheli ingezet voor een ongeval in de A.H. Blauwstraat. Een fietser was op z’n hoofd gevallen en niet meer aanspreekbaar. De heli landde nabij het incident bij de Molenvliet. Na de eerste nodige zorg werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto VTF Vivian Tusveld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin