Postende agenten slaan flinke slag

Afgelopen donderdag wisten agenten in Aalsmeer-Oost een tweetal mannen aan te houden die een groot geldbedrag in bezit hadden.
 
Donderdagavond rond half elf hadden agenten in burger van het Basisteam Aalsmeer/Uithoorn postgevat in Oost. Dit met de bedoeling om woniningbraken te voorkomen. Hun aandacht werd getrokken door een man op een fiets die opvallend om zich heen keek. Ze zagen hem in de Zeeltstraat instappen bij een andere man in een Volkswagen Passat met Servisch kenteken.
 
Waardevolle inhoud
Toen de man weer uitstapte grepen de agenten in. Ze maakten zichzelf bekend als politieambtenaar en onderzochten de tas die de mannen bij zich hadden. Die bleek gevuld met een waardevolle inhoud: een totaalbedrag van 115.000 euro in biljetten van 50.
 
De mannen konden geen aannemelijke reden geven waar het geld voor bestemd was of waar het vandaan kwam. Daarop werden beiden aangehouden op verdenking van witwassen.
 
Voorgeleid
Het gaat om een 41-jarige Aalsmeerder en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide heren zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris die hun inbewaringsstelling gelast heeft.
 
Naast het geld zijn ook de auto, mobieltjes en navigatieapparatuur in beslag genomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel