Politie: weinig overlast oud en nieuw

Het is weleens rumoeriger geweest rond de jaarwisseling in Aalsmeer en Kudelstaart. De politie spreekt over een tamelijk rustige oud- en nieuwviering met slechts enkele meldingen. Een gevalletje geluidoverlast, een brandend speeltoestel en een opgeblazen rioolput waren de meest noemenswaardige incidenten.
 
De Laatste Werkdag, 30 december, werd massaal aangegrepen voor cafébezoek. Dat werd vooral op de fiets gedaan. In de Zijdstraat stond het zo vol met fietsen dat er nauwelijks nog iemand kon passeren. Toch leverde dat geen problemen op.
 
Positief
Het typische Aalsmeerse fenomeen staat bekend om de gezelligheid maar ook om de flinke inname van drank. Om die reden werd deze avond dan ook een alcoholcontrole gehouden. Van de 86 chauffeurs testte er niet eentje positief. En dat was volgens de politie toch een positief resultaat.
 
Verstoppertje
Het jaar 2016 was tweeënhalf uur oud toen er een melding binnenkwam van geluidoverlast in een tuin aan de Sweelinckstraat. Twee BOA’s gingen langs om een kijkje te nemen en te vragen of de muziek misschien uit mocht. Dat leverde aanvankelijk geen problemen op.
 
Toen de ambtenaren weer weg wilden, was er één van de ongeveer 15 bezoekers die zich vervelend begon te gedragen en de muziek toch weer aanzette. Ook begon de man te duwen en te trekken waarop de ambtenaren de politie inschakelden. Toen de politie arriveerde, bleek de man verstoppertje te spelen. De agenten wisten hem echter in een kast van de woning te vinden. De 22-jarige man uit Naarden mocht vervolgens mee naar het bureau om daar de nacht in een afgesloten ruimte door te brengen.
 
Treinbrand
Een treintje in een speeltuintje van het Kudelstaartse Sconedorp ging rond half vijf in vlammen op. Een bewoner zag drie jongens naar het speeltuintje gaan en vervolgens hard wegrennen naar de Calslager Bancken. Enige tijd later bleek het speeltoestel in brand te staan. Even na half vijf arriveerde de brandweer die het vuur vervolgens bluste. De trein kan als verloren worden beschouwd.
 
Putdeksel weg
Om half vijf op oudejaarsdag liep een auto schade op doordat deze in een gat in de Schweitzerstraat belandde. Dat gat bleek te zijn ontstaan door het ontbreken van een putdeksel. Hoogstwaarschijnlijk is er een verband met het afsteken van vuurwerk. De gedupeerde automobilist heeft zich tot de gemeente gewend voor een schadevergoeding.

Foto's: het in lichterlaaie staande treintje in Sconedorp. (foto Mike Kerkhoven)

                                                   – advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel