Politie ook morgen nog actief op markt

Op marktdagen staat er een MOK op het Praamplein en tot half maart geeft de politie extra aandacht aan de HIC middels het DDO. Dat u het even weet! Met het Mobiele Onderkomen wil de politie de burger informeren en alert maken als het gaat om zaken die vallen onder de High Impact Crime, zoals woninginbraken. Dit alles onder de noemer Donkere Dagen Offensief.

Dat er een offensief nodig is, blijkt wel uit het stijgende aantal woninginbraken de laatste weken. Het is vroeg donker en daar houden inbrekers van. Dat het licht wordt geschuwd, bleek wel toen afgelopen week in een tuin in de Koolwitjesstraat een emmer over een tuinlamp was geplaatst.
 
Markt
Op de markt is er veel interesse voor de twee folderende agenten. Kitty Berk en Bert Janboers zijn de politiebeambten die drie dinsdagen achtereen aanwezig zijn om mensen voor te lichten.
 
Op 1 december was het pech. Door het slechte weer was er weinig publiek op de been. Afgelopen dinsdag was het daarentegen bijzonder druk en is er met veel mensen gesproken. Morgen zullen het MOK en de voorlichters voorlopig voor de laatste keer op het Praamplein aanwezig zijn voor dit doel.
 
Babbeltrucs
Er worden volgens Berk diverse onderwerpen aangesneden. “We hebben al van tientallen mensen hun adres doorgekregen omdat ze binnenkort op vakantie gaan. Die huizen houden we extra in de gaten tijdens de surveillance.
 
Ook spreken we veel mensen, vooral ouderen, om te waarschuwen voor babbeltrucs aan de deur. Belangrijkste tip die we meegeven is: ‘U bent zelf de baas van uw huis’. Als bewoner bepaal je zelf voor wie je de deur opendoet. Niet dat de mensen achterdochtig hoeven te worden, maar we willen ze wel graag alert maken.”
 
Niet schromen
Het ‘offensief’ is half november begonnen en gaat door tot half maart. Binnenkort zullen er ook, net als vorig jaar, weer matrixborden op verschillende locaties in de wijk geplaatst worden waarmee mensen worden aangespoord waakzaam te zijn.
 
De politie roept op om vooral niet te schromen met bellen in verdachte situaties. Ook in geval van illegaal vuurwerk komt de politie vaak liever een keer voor niks, dan dat mensen nalaten melding te doen. In spoedgevallen: 112. Geen spoed, wel politie, en voor het doen van aangifte: 0900 8844.
 
Foto: vele mensen werden afgelopen dinsdag op de markt door de politie van informatie voorzien. (foto's Arjen Vos)
 
                                                – advertentie –
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel