Picknicktafel in lichterlaaie

Foto Laurens Niezen Fotografie

Door: Arjen Vos. De schrik sloeg veel waterrecreanten gistermiddag rond half drie om het hart toen dikke rookpluimen boven de westeinder zichtbaar werden. Het was echter geen boot die in brand stond maar een kunststof picknicktafel op een openbare aanlegplaats. Door adequaat ingrijpen van waterrecreanten werd de brand snel geblust.

Jasper Engel, eigenaar van bakkerij Vooges, zag vanuit zijn tuin de rookwolken ontstaan en bedacht zich geen moment. “Ik dacht: dit is niet zomaar een kampvuurtje. Het leek wel of er autobanden in brand stonden, zo rookte het. Ik ben er meteen met de boot heen gevaren om te zien wat er aan de hand was.” Op de Ravesteinakker, een openbaar eiland bij de Kleine Brug aan de kant van de Grote Poel bleek een picknickmeubel in brand te staan. Samen met Joey Vink, ook snel paraat zette Jasper de buitenboordmotor van zijn boot schuin in het water waarmee een muur van opspattend water het vuur snel doofde. “Dat doen we soms ook wel voor de grap om iemand nat te maken,” aldus Jasper. Nadat beide mannen de klus hadden geklaard kwam ook de inmiddels gealarmeerde brandweerboot. Die konden slechts constateren dat er niets meer te blussen viel.

Of het om een bewuste brandstichting gaat of dat een achtergelaten barbecue de picknickset in lichterlaaie heeft gezet, is niet bekend.

Foto’s Wim Engel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin