Pakketbezorgers bleken slinkse oplichters

Even aanbellen en zeggen dat je een pakketje hebt. Maar weinig mensen zullen daar iets verdachts in zien. Bij een 85-jarige bewoner van Ketelhuis was dat net zo. Maar toen de twee pakketbezorgers vertrokken waren, was meneer wel zijn pinpas kwijt.
 
Maandagmorgen 14 maart rond half elf gaat de bel in het appartement waar de 85-jarige Aalsmeerder woont. Via de intercom wordt meegedeeld dat er een pakketje voor hem is. Eenmaal boven en in de woning vragen de twee mannen naar een ID-bewijs om vast te stellen of meneer wel de juiste geadresseerde is. De man pakt zijn portemonnee met ID-kaart waarop de mannen zeggen dat ze abuis zijn. Of meneer even hun baas wil bellen om te vragen waar het misverstand precies vandaan komt. Na dit gesprek vertrekken de mannen weer. Daarmee is het verhaal echter niet afgelopen. De echte ellende begint dan pas.
 
Doorgeknipt
Een kwartier nadat de mannen het huis verlaten hebben, gaat de telefoon bij meneer in huis. Een stem zegt dat zijn pinpas gevonden is en dat deze voor de veiligheid maar doorgeknipt is en naar de politie is gebracht. “Maar meneer hoeft geen contact op te nemen met de politie…”
 
9000 euro
Later blijkt er in Amsterdam 300 euro van zijn rekening te zijn gepind. DE ING-bank verklaarde dat er met dezelfde pas ook gepoogd is om 9000 euro spaargeld over te maken naar de betaalrekening van de gedupeerde. Daar heeft de bank, die deze transactie verdacht vond, een stokje voor gestoken.
 
Puntneus
De politie is uiteraard op zoek naar deze oplichters. Het zou gaan om twee getinte mannen van rond de 1 meter 80 en tussen de 30 en 35 jaar oud. De ene met een iets gezet postuur en kort donker krullend haar in grijze trui en spijkerbroek, de ander met glad achterover gekamd haar en een opvallende puntneus.
 
Via Burgernet is er een melding uitgegaan waarop een getuige heeft gemeld dat die de beide mannen heeft zien lopen. Mochten er tips zijn, de politie hoort het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel