Oplichters en dief slaan toe

Vanochtend tegen tien uur is een vrouw van haar tas beroofd op het Kwekerijpad, de houten brug tussen gemeentehuis en Stommeerkade. De dader rende weg richting Ketelhuis. Wie iets heeft gezien, wordt verzocht de politie te bellen (0900-8844). Signalement: lichtgetint, circa 20 jaar en 1.75 m lang, krullend haar, zwarte jas met bontkraag en zwarte pet.

In het winkelcentrum in Kudelstaart is vorige week een oplichter actief geweest. Dinsdagmiddag bestal hij er een man. Hij vroeg hem om wisselgeld voor een boodschappenkar. Er viel opeens geld op de grond en na enige consternatie bleek het slachtoffer een bedrag van € 50 armer. De dief ging ervandoor, richting voormalige bibliotheek. Signalement: lichtgetint, circa 35 jaar en 1.80 m lang, zwartleren jas, spijkerbroek, kort, zwart haar. De bestolen man, die aangifte heeft gedaan, sprak even later een mevrouw die hetzelfde overkomen was.

Malafide klussers
Eind vorige week heeft een malafide klusser in Aalsmeer zijn slag geslagen bij een mevrouw. Toen ze de deur opendeed, vroeg hij haar of hij voor haar de tuin kon opknappen. Na er een dag over nagedacht te hebben, stemde ze toe en ze betaalde € 750 aan, de helft, op basis van de offerte die ze gekregen had.

Wat later kwamen er drie mannen om het tuinwerk te doen. Op een bepaald moment vroegen ze de vrouw om een kopje koffie. Terwijl ze dat ging halen, verdwenen ze. Prompt herinnerde ze zich een waarschuwend stukje in de Nieuwe Meerbode over een soortgelijk voorval. Ze liep naar de kast waarin ze de offerte gelegd had om de namen te kunnen achterhalen. Maar daar lag niks meer. Ook het resterende geld dat er vast bij gelegd had, was weg.

Lees vorig bericht

Erwin Combee is de leukste

Lees volgend bericht

Overleden│Wim Buskermolen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *