Ook kluis kerk Kudelstaart leeggeroofd

Het lijkt geen toeval. Zowel de Karmelkerk aan de Stommeerweg als de Sint Jan Geboorte in Kudelstaart werden rond de feestdagen gedupeerd door ongenode gasten. In beide gevallen werd de kluis met een flinke hoeveelheid collectegeld geplunderd. In Kudelstaart zijn ook hostieschaaltjes ontvreemd. 

Mogelijk zijn de inbraken gepleegd in de avond- of nachturen. In Aalsmeer is het geld ontvreemd tussen 26 december 15.30 uur en 27 december 11.30 uur en in de Kudelstaartse kerk hebben de dieven waarschijnlijk zaterdagnacht 3 januari toegeslagen.

Ravage
In beide gevallen zijn ze via een opengebroken zijdeur binnengekomen. Het vermoeden bestaat dat de dief in de Kudelstaartse situatie op nieuwjaarsdag de kerk heeft bezocht. De kerk was deze gehele dag open gesteld voor iedereen. Tijdens dat verblijf zou een zijdeur ontgrendeld zijn zodat men later via de buitenkant de kerk binnen kon komen. De dieven lijken op de hoogte zijn geweest van een en ander binnen de kerk.

Op beide plaatsen is uitvoerig gezocht naar de sleutels van de kluis en gevonden. In Kudelstaart hebben ze een flinke ravage achtergelaten. Alle kasten en bureau's zijn doorzocht en er was schade. 

Kind aan tafel collecte
Een geluk was dat de Kudelstaartse kerkleiding de collecte-opbrengst van Kerstmis al in veiligheid had gesteld. Desondanks was er nog een aanzienlijk bedrag in de kluis aanwezig.

“Dit geld was opgehaald tijdens de Oudejaarsviering en was onder andere van de kind aan tafel collecte,” aldus pastor Annemiek Blonk. “Het is zo zuur dat net dit geld gestolen is, want het was voor hongerende kinderen op een kleuterschool in Malawi bestemd. Net zij hebben voedselhulp nodig, anders sterven ze. Laf en met veel grotere gevolgen dan de dieven konden bedenken bij hun daad.”

Het kerkbestuur hoopt dat er mensen zijn die een gift willen doen voor dit project in Malawi, zodat er toch een mooi bedrag geschonken kan worden. Een bijdrage kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL82RABO 03801 06728 t.n.v. Missie Werkgroep onder vermelding van Malawi.

Getuigen gevraagd
De politie zoekt getuigen voor beide inbraken. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de Aalsmeerse politie via 0900-8844.

Foto: de opengebroken binnendeur in de kerk in Kudelstaart (foto A. Blonk)

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel