Meld verdachte signalen van criminaliteit

Ontdekte wietkwekerij (Foto politie)

Door: redactie. Naar aanleiding van de explosie vorige week in Rotterdam die vermoedelijk werd veroorzaakt door een drugslab en waarbij dodelijke slachtoffers vielen, doen gemeente en politie een oproep aan de inwoners om verdachte en criminele activiteiten te melden.  

Aanwijzingen dat er iets niet in de haak is kunnen zijn dat ramen zijn afgeplakt of het in- en uitladen van vaten en mensen en voertuigen op ongebruikelijke tijden. Ook vreemde geuren rond een verdachte woning of gebouw kunnen een aanwijzing zijn van een drugslab. Een zoete, anijsachtige geur kan bijvoorbeeld wijzen op een xtc-lab. Ook kan er stank vrijkomen vanuit oplosmiddelen, zoals aceton en zuren.

Met elkaar
Om de situatie zoals vorige week in Rotterdam te voorkomen, is het volgens de burgemeester van groot belang dat inwoners verdachte situaties melden. “Criminele activiteiten kunnen  overal plaatsvinden, ook in uw wijk of straat. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Daarom is mijn oproep: meld verdachte situaties. Het opsporen doen we met elkaar, ieders hulp hebben wij hierbij nodig. Alleen zo houden we onze leefomgeving samen veilig,” aldus burgemeester Oude Kotte in een persbericht.

Meld Misdaad (Anoniem)
Heeft u vermoedens van ondermijnende en criminele activiteiten? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844, via email: postbusondermijning@aalsmeer.nl. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000, of via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin