Medewerker Flora Holland sluist miljoenen weg

Begin mei heeft Royal FloraHolland bekend gemaakt dat sprake is geweest van fraude. Een medewerker van de financiële afdeling heeft in een tijdsbestek van negen maanden 4,3 miljoen euro verduisterd en is in verband hiermee door de politie aangehouden. In opdracht van Royal FloraHolland is vervolgens een forensisch onderzoek uitgevoerd naar aard en omvang van de diefstal. Dit is nu afgerond.
 
Het onderzoek wijst uit dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij een specifieke functie hoorde. Hiervoor was specialistische kennis nodig van het financiële systeem.
 
Volgens de perswoordvoerder van Royal Flora Holland gaat het om een mannelijke medewerker, werkzaam op de in Naaldwijk gevestigde financiële afdeling van het concern. Details over de werkwijze en de verdachte wil de woordvoerder in verband met het onderzoek niet kwijt. Wel dat de bloemenveiling getipt werd door het OM dat er ongebruikelijke transacties hadden plaatsgevonden. “Daarop is direct actie ondernomen,” aldus de woordvoerder die verder zegt dat er alles aan gedaan zal worden om het geld of wat er nog van over is terug te vorderen. “Royal Flora Holland is hiertegen verzekerd dus we hebben een claim bij de verzekeraar neergelegd.”
 
Er is na onderzoek gebleken dat er geen andere medewerkers van Royal FloraHolland bij de verduistering betrokken zijn geweest.  
 
De vaststelling van de jaarrekening over 2018 was uitgesteld in afwachting van het onderzoek. Op basis van die bevindingen is de jaarrekening op 10 juli inmiddels ongewijzigd door de Ledenraad vastgesteld. Een eventuele impact zal worden verwerkt in de jaarrekening over 2019. 
 
Foto archief AV
(advertentie)
 

 

Lees vorig bericht

Lezerspost: ‘Laat Schiphol noodlanding maken’

Lees volgend bericht

Klein vuistje tegen groei Schiphol


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *