Loods met oldtimers afgebrand op Herenweg

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. Vanmiddag is aan de Herenweg op het grensgebied van Kudelstaart en Leimuiden een loods volledig afgebrand. Daarbij is volgens het Algemeen Dagblad een aantal oldtimers verloren gegaan. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, mogelijk heeft een auto in de loods vlam gevat.

Omstreeks 15.30 uur werd alarm geslagen over een grote brand aan de Herenweg. Vanuit Aalsmeer was aan de overkant van de Westeinderplas een grote rookwolk zichtbaar. De brandweer schaalde op naar een zeer grote brand. Diverse korpsen uit de omgevingen rukten uit, de Westeinderplas diende als watervoorziening. Een politiehelikopter beoordeelde de situatie vanuit de lucht.

Alarm geslagen
Eduard Groeneveld van het naastgelegen tuincentrum Groeipassie ontdekte de brand. “Ik was in de tuin bezig en zag de enorme rookontwikkeling. Ik ben naar de loods gerend en heb direct alarm geslagen en de eigenaar gebeld. Hij vertelde mij dat er geen personen in de loods aanwezig waren.” Groeneveld heeft zelf de deuren van de loods niet geopend en kan niet bevestigen of er inderdaad oldtimers in de loods stonden.  

De Herenweg werd voor enige tijd voor al het verkeer afgesloten. Uit metingen van de brandweer bleken de zwarten rookwolken geen giftige stoffen te bevatten. Het nablussen zal nog enige uren duren. De eigenaar van de loods was donderdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Klik hier voor de link naar een twitterbericht over de brand

 

 

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin