Inbrekers vooral actief in Oost

Afgelopen week zijn er diverse pogingen tot inbraak geweest in de gemeente. In enkele gevallen bleef het bij een poging, maar een aantal keren was het ook raak en zijn woning- en auto eigenaren flink gedupeerd. Opvallend veel incidenten deden zich voor in Aalsmeer-Oost.
 
De politie weet dat inbrekers in deze tijd van het jaar actiever zijn dan anders. Niet voor niets wordt er een 'Donkere Dagen Offensief' ingezet om burgers extra alert te maken.
 
Geen pakjesavond
Mogelijk dat die verhoogde waakzaamheid inbrekers heeft gestoord op 5 december. Het werd geen pakjesavond voor (vermoedelijk) twee inbrekers die een woning in de Koolwitjesstraat hadden uitgekozen voor hun snode plannen. Rond zes uur in de avond ontdekte de bewoner toen hij thuiskwam dat er een emmer over de tuinverlichting was geplaatst. Getuigen hebben rond dat tijdstip in de buurt twee verdachte jongens gezien die met tassen liepen en fietsten. Een Burgernetmelding trok 432 deelnemers.
 
Afgedropen
Een andere poging was bij een woning op de Hornweg op 7 december. De bewoner ontdekte bij thuiskomst schade aan het deurslot. Vermoedelijk dat de inbreker door het aanslaan van de hond is afgedropen.
 
Inbraak tijdens vakantie
Een geslaagde poging, hoewel voor de gedupeerde bewoner minder geslaagd, vond plaats op de Helling nabij het plein van de basisschool. Maandag ontdekte de zwager van de vakantievierende bewoner dat er was ingebroken. Het huis is doorzocht tot en met de zolder aan toe. Onbekend is wat er gestolen is en hoe de woning betreden is.
 
Bloedsporen
Ook werd een bedrijf aan de Gerberastraat buiten openingstijden bezocht. Door een raam werd van zondag op maandag een opening geforceerd. De politie heeft bloedsproren gevonden die voor DNA-onderzoek zijn veilig gesteld. Ook hier is onbekend of er iets is buitgemaakt.
 
Oost is jachtterrein
Naast woningen werden er diverse auto's opengebroken. Daarbij zijn de politie een paar dingen opgevallen. In de eerste plaats dat Aalsmeer-Oost een populair jachtterrein is voor het criminele circuit. Ten tweede dat ze het vooral gemunt hebben op BMW's. Zo werd er uit een BMW X5 in de Braasemstraat een zogenaamd 'drive'-systeem gestolen en ergens anders in Oost een airbag uit eveneens een BMW. Bij deze laatste diefstal zijn twee verdachte mannen gespot. Noord-Afrikaanse types met kort geschoren kapsels, zwarte jacks en spijkerbroek.
 
Op de Oosteinderweg werd op 1 december een achterraam ingeslagen van een Mitsubishi Outlander. Een tas en een laptop werden gestolen. En op een parkeerterrein van een groot winkelbedrijf aan de Aalsmeerderweg bleken tijdens winkeltijd de bumperhoeken van een Ford Transit gedemonteerd en verdwenen te zijn.
 
                                                   – advertentie –
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel