Inbrekers laten puinhoop achter

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan het begin van de Hornweg. Een van de huurders van het pand reed die nacht langs het pand en zag dat er een raam aan de voorzijde kapot was. Bij inspectie bleek ook een raam aan de zijkant van het pand kapot geslagen. In twee kantoren zijn flinke vernielingen aangericht. Gestolen werd er echter niets.
 
Een van de gedupeerde huurders is Marjon Middelkoop van praktijk voor voedingsadvies Vortho. Volgens Middelkoop is de dader (of daders) zeer waarschijnlijk door het raam aan de zijkant naar binnen gekomen. Via een gang had de dader keuze uit drie kantoren. Het middelste kantoor is ongemoeid gelaten.
 
“Van mijn kantoor is een van de twee ramen aan de binnenzijde met grof geweld kapot geslagen. Het is een dubbel raam met daartussen luxaflex. Achter dit raam stond een vitrinekast met onder meer voedingssupplementen en kookboeken. De kast is op het bureau beland. Van de kast is niets meer over en het glas lag tot aan het raam van de voorzijde van mijn kantoor. Mijn bureau is door rondvliegend glas ook beschadigd. We zijn ruim een uur bezig geweest om al het glas op te ruimen,” aldus de onderneemster.
 
Via de voorzijde van het gebouw hebben de daders het pand weer verlaten. Ook hier moest een ruit het ontgelden. Mogelijk vanwege het oorverdovende geluid van het alarm is men waarschijnlijk niet lang binnen geweest.
 
“Zondagochtend is de politie nog wezen kijken,” vertelt Middelkoop, “maar aangezien het een bedrijf is waar is ingebroken, wordt er geen forensisch onderzoek gedaan. Er is volgens de politie simpelweg niet genoeg mankracht.”
Mensen die iets verdachts gezien hebben, kunnen dat natuurlijk wel bij de politie melden.
 
Foto: de ravage in het Vortho-kantoor. Foto Marjon Middelkoop.
 
                                                – advertentie –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel