Inbrekers direct aangehouden na tip bewoner

Gisteravond rond zeven uur zijn halverwege de Hornweg twee mannen gearresteerd op verdenking van inbraak. Met het signalement dat een alerte buurtbewoner had doorgegeven, kon de politie, die in de buurt was, ze aanhouden. De bewoner, net thuisgekomen, sloeg meteen alarm toen hij de mannen achter het huis uit een bovenraam naar beneden zag gaan.

De ene man is 18 jaar, de andere 24. Beiden zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Er is een zwarte Audi met Pools kenteken en veel gereedschap in beslag genomen. Volgens de politie is het niet uitgesloten dat ze diverse inbraken in Aalsmeer op hun geweten hebben. De zaak is in onderzoek bij het inbraakteam van de districtspolitie waar Aalsmeer onder valt.

Weggevlucht
Of ze ermee te maken hebben of niet, er zijn de afgelopen week weer diverse inbraken (of pogingen daartoe) gepleegd. Op het eerste deel van de Stommeerkade zag een net thuisgekomen bewoner donderdagavond om acht uur bij de buren twee (lichtgetinte) mannen uit een bovenraam klimmen. Toen ze hem zagen, maakten ze zich snel uit de voeten richting Burgemeester Kasteleinweg. Er wordt niets vermist.

Zondagnacht is een poging tot inbraak gedaan bij een winkel aan de Einsteinstraat. Een getuige zag tegen twee uur twee jongemannen op een witte scooter stoppen bij de winkeletalage. Vervolgens probeerden ze met een moker de ruit in te slaan. Toen dat mislukte, reden ze weg richting Graaf Willemlaan. De mannen droegen donkere kleding en mogelijk capuchons. De opgeroepen politiehelikopter kon vanwege het slechte weer niet de lucht in om te helpen zoeken.

Gereedschap gestolen
Bij een insluiping in de nacht van donderdag op vrijdag in een bedrijf aan de Hoofdweg zijn twee slijptollen, een haspel met snoeren, twee hogedrukspuiten en een bosmaaier ontvreemd. De eigenaar ontdekte de diefstal toen hij de deur van zijn kas geopend aantrof.

Dit weekend is er verder ingebroken in een dagverblijf aan de Apollostraat. De inbrekers kwamen binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Eenmaal binnen haalden ze kantoren en lokalen overhoop. Ook probeerden ze een kluis van de muur te halen en met schroevendraaiers de kluisdeur te openen, wat mislukte. De politie beschikt over diverse inbraaksporen, inclusief de achtergelaten schroevendraaiers. Onbekend is nog of de inbrekers spullen meegenomen hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel