Inbrekers actief in Zuid en bij kinderopvang

Inbrekers lijken het voorzien te hebben op Aalsmeer-Zuid. Afgelopen week werd er kort na elkaar zowel in de J.P. Thijsselaan als in de Clusiusstraat ingebroken. De kinderopvang is dubbel gedupeerd. Van de mogelijke daders en hun auto is een vaag signalement bekend.
 
Zaterdagavond hoorden buren van een woning in de Clusiusstraat omstreeks kwart over zeven een harde klap. Dat lawaai bleek te zijn veroorzaakt doordat de voordeur was ingetrapt. Een actie die met flink wat geweld gepaard moet zijn gegaan want het slot lag er uit en werd meters verder in de gang teruggevonden.
 
Op de eerste verdieping is een slaapkamer doorzocht. Dat kon worden afgeleid aan openstaande kastdeuren. Opmerkelijk was dat er een raam openstond. Mogelijk bedoeld als vluchtroute. Onbekend is wat er uit het huis verdwenen is.
 
Kapot achterlicht
De buur die ook de klap hoorde, heeft rond het genoemde tijdstip twee knapen met een muts op uit de woning zien wegrennen. Ze gingen in de richting van de A.H. Blaauwstraat. Kort daarna reed een zilvergrijze auto van een onbekend merk weg met een kapot linkerachterlicht.
 
Gelijkenissen
Rond middernacht van zondag op maandag was de buitenschoolse opvang in de Thijsselaan het doelwit van inbrekers. Vanwege gelijkenissen met de inbraak in de Clusiusstraat zijn het mogelijk dezelfde daders. Opnieuw was er een alerte buurtbewoner die een harde klap van een deur hoorde. Pas de volgende dag werd er een kijkje genomen en ontdekt dat er ingebroken was. De lokalen zijn doorzocht. Gestolen zijn een computer, een beeldscherm en een Wii-spelcomputer.
 
Machineweg
Ook de kinderopvang aan de Machineweg werd buiten openingstijd bezocht door ongenode gasten. Hier werd in het weekend een schuifraam geopend waarna de inbrekers hun slag konden slaan. Een kast werd opengebroken en een kluis gekraakt. Gestolen werd geld, geschenkbonnen en ook hier verdween de Wii-spelcomputer.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel