Inbraaktsunami treft Aalsmeer en Kudelstaart

Ondanks het Donkere Dagen Offensief waarmee de autoriteiten de burgers alert willen maken om goed over hun eigendommen te waken, is er flink huisgehouden. Alsof inbrekers een tegenoffensief zijn gestart. Tussen 25 december en 3 januari werden er maar liefst acht inbraken gemeld. De buit varieerde van een enkel stuk gereedschap tot verschillende computers.

Opmerkelijk is dat er in de meeste gevallen volgens dezelfde methode wordt gewerkt. Het slot wordt uitgeboord waarna de woning tamelijk eenvoudig betreden kan worden. Die overeenkomst in werkwijze zou kunnen duiden op dezelfde dader(s).  

In chronologische volgorde:

25 december Koolwitjesstraat. Zowel voor- als achterdeurslot verwijderd. Mogelijk zijn de daders gestoord in hun werk, want ze zijn niet binnen geweest.

25 december Apollostraat. Aan de achterzijde een ruit ingeslagen en een boormachine gestolen.

Tussen 28 en en 30 december Anne Frankstraat. Cilinderslot verwijderd, sieraden gestolen en, opvallend, de badkamerkraan open gezet.

29 december Moslaan. Slot van de voordeur uitgeboord en aanzienlijke hoeveelheid spullen buitgemaakt waaronder sieraden, twee laptops, een iMac en een Playstation4.

Tussen 29 en 31 december Oosteinderweg. Slot van de achterdeur verwijderd. Bewoners stonden op punt van verhuizen en hadden alle spullen in dozen opgeslagen. Er is veel doorzocht maar er wordt niets vermist.

1 januari scoutingclubhuis Stommeerweg. Aan de achterzijde het slot verwijderd waarna gereedschappen en een klein geldbedrag zijn ontvreemd.

2 januari Hoofdweg. Vermoedelijk is de woning via de achterdeur betreden met een valse sleutel. Het slot op de deur dateerde van 1970. Vermist worden bankpassen en een geldbedrag.

3 januari Hornweg. De achterdeur is met geweld opengebroken waarna de weg vrij was om sieraden en kleingeld mee te nemen.

Morgen op deze plek: wat te doen om deze ellende te voorkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin