Gevluchte man had zoontje ontvoerd

Bij de flats in de Geraniumstraat wer de man ingerekend

De man die gisteravond door de politie is aangehouden na een ware klopjacht, bleek te worden gezocht vanwege de ontvoering van zijn zevenjarige zoon.

De politie kreeg in de loop van de dag informatie over de verdachte die zijn zoon bij de moeder zou hebben weggenomen en daarbij ook een wapen hebben getoond. De politie startte direct een onderzoek. Rond 22.00 uur zagen agenten de verdachte met zijn zoontje rijden op de Aalsmeerderweg. Bij het zien van de politie reed het voertuig met hoge snelheid weg in de richting van de Ophelialaan. De verdachte reed hierbij door rood licht waarna hij later crashte bij een hek in het zand langs het Bielzenpad. Via het fietspad rende hij vervolgens weg in de richting van Baanvak. Zijn zoontje bleef ongedeerd achter in de auto. Toegesnelde agenten ontfermden zich direct over de jongen.

Op de kruising Sportlaan/Wilgenlaan trok de politie-actie veel bekijks

Kort daarna zagen agenten de man wegrennen vanuit de richting van de Sportlaan naar de Burgemeester Kasteleinweg. Op een bepaald moment greep de man naar zijn broeksband waarmee de suggestie gewekt werd dat de man een vuurwapen wilde pakken. Agenten nemen in zo’n situatie geen enkel risico. Ter hoogte van de Geraniumstraat loste een agent daarom een waarschuwingsschot. Een politiehond bracht de man onder controle. Hij is na behandeling door een huisarts ingesloten voor verder onderzoek.

Op sociale media circuleren verschillende beelden van mensen die meededen aan de achtervolging.

Bron: Politie Amsterdam/Amstelland

Foto’s VTF Vivian Tusveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel