Gemeente sluit drugspand Wentstraat

Afgelopen donderdag heeft de gemeente een bedrijfspand gesloten in de F.A. Wentstraat. Een week daarvoor was in het pand een hennepplantage met meer dan 750 planten aangetroffen. Het pand mag een half jaar lang niet worden gebruikt.
 
Op 13 januari stelde de politie vast dat het bedrijfspand werd gebruikt voor de teelt en opslag van hennepplanten waarop een inval werd gedaan. Drie mannen werden ter plekke aangehouden. De boel werd ontmanteld en in beslag genomen. Ook werd een gestolen auto in het pand aangetroffen.
 
Inbreuk
Volgens loco-burgemeester Ad Verburg, verantwoordelijk voor de sluiting van het pand, is een hennepplantage van deze omvang een inbreuk op de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Vanwege brandgevaar en het feit dat het criminelen aantrekt.
 
Voorkomen
Sluiting van het pand voor is volgens hem niet bedoeld als strafmaatregel maar om te voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. “En dat criminelen naar het adres blijven komen in de veronderstelling dat er nog wat te halen valt,” aldus Verburg.
 
Strenger
Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning of bedrijf heeft aangetroffen, over kan gaan tot sluiting van het pand. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in Aalsmeer verbeteren en drugsoverlast tegengaan. 
 
Foto: aan het toegangshek van het pand hangt een verklaring van de gemeente. Foto Lendel Vos
 
– advertentie –
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel