Gemeente sluit drugspand Aalsmeerderweg

Afgelopen maandag is op last van burgemeester Nobel een bedrijfspand op Aalsmeerderweg 249 gesloten voor een periode van zes maanden. In het pand is een grootschalige hennepplantage aangetroffen.

In april ontdekte de politie dat er hennep geteeld werd in het pand dat onderdeel uitmaakt van een bedrijvencomplex. De plantage is inmiddels ontmanteld. De gemeente heeft besloten het pand te sluiten. Vooral vanwege de grote hoeveelheid hennepplanten die in het pand zijn aangetroffen.  
 
Inbreuk
“Een hennepplantage, zeker van deze omvang is een inbreuk op het leefklimaat en de veiligheid van de omgeving, alleen al vanwege het brandgevaar. Daarbij trekken panden die betrokken zijn bij de handel in verdovende middelen, criminelen aan. Sluiting van het pand voor zes maanden is niet zozeer bedoeld als strafmaatregel, maar om te voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt en dat criminelen naar het adres blijven komen in de veronderstelling dat ‘er nog wat te halen valt’,” aldus de burgemeester. 
 
Strenger
Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning of bedrijf aantreft, kan overgaan tot sluiting van het pand. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in Aalsmeer verbeteren en drugsoverlast tegengaan.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel