Gedwongen behandeling voor vader na ontvoering kinderen

Foto archief: IVS/Kyrlian de Bot

Door: Klaas Leegwater. Een inwoner van Aalsmeer moet na een korte ontvoering van zijn drie kinderen waarover hij niet het gezag had van de Amsterdamse rechtbank verplicht een behandeling ondergaan bij een psycholoog. Tevens kreeg de man een gevangenisstraf van tien maanden opgelegd waarvan vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Omdat de man al zes maanden in voorarrest zat hoeft de vader niet opnieuw de cel in. Van zware mishandeling werd de Aalsmeerder vrijgesproken.

De 33-jarige Leroy S. kwam in de nacht van 5 maart 2023 zwaar dronken thuis bij zijn woning in de Parklaan, bedreigde zijn partner die het huis uitvluchtte en haalde zijn minderjarigen kinderen op ruwe wijze uit bed. Daarbij liep zijn  jongste dochter, een baby van net een week oud, een schedelbreuk op. Daarnaast vernielde hij de nodige huisraad in de woning. Vervolgens nam de man de minderjarigen kinderen mee in een taxi naar hun oma in Hoofddorp. 

Dreigende taal
Tijdens de taxirit belde S. met het alarmnummer en vertelde dat hij de kinderen had meegenomen omdat ‘hun moeder ze in de steek heeft gelaten om coke te snuiven.’ De vader uitte tevens dreigende taal. ‘Als jullie haar nog één keer met mijn kinderen laten, steek ik die hele boel of moeder overhoop.’ Ook zei de man dat hij het huis ‘slordig had achtergelaten, misschien staat de gaskraan nog een beetje open.’ De hulpdiensten constateerden in de woning een gaslucht, daarom werd de straat die nacht afgezet. 

Grote waas
De vader zei tegen de centralist tevens dat hij vuurwapengevaarlijk is. S. werd door de politie  op de Kruisweg bij De Hoek uit de taxi gehaald en aangehouden. De baby had naar later bleek een schedelbreukje, dat inmiddels volledig hersteld is. De man verklaarde tijdens de zitting dat die nacht een grote waas voor hem is. Hij herinnert zich de gebeurtenissen niet. Zijn advocaat bracht naar voren dat S. op de bewuste avond niet scherp had dat hij het gezag over de kinderen niet had en dat de verwonding van de baby een ongeluk was. 

Alcohol- en contactverbod
De rechtbank vindt het van groot belang dat S. een psychologische behandeling ondergaat, zodat de kans dat hij nogmaals in de fout gaat wordt verkleind. Bij het bepalen van de hoogte van de straf hield de rechter er rekening mee dat S. vanwege een persoonlijkheidsstoornis verminderd toerekeningsvatbaar is verklaard. S. krijgt een alcoholverbod en moet  zich regelmatig laten controleren op alcoholgebruik. Om zijn kinderen te beschermen heeft de vader voorlopig nog een contactverbod. Hij mag de kinderen wel onder begeleiding zien.

Lees ook: Commotie na ruzie en opendraaien gaskraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin