Brand Zijdstraat mogelijk aangestoken

Bijeenkomst voor omwonenden in de Trouwzaal afgelopen woensdag (Foto Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. De politie beschouwt de locatie in de Zijdstraat waar dinsdagavond een grote brand uitbrak als plaats delict. Dat vertelde burgemeester Gido Oude Kotte donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering. 

“Er wordt door de politie grote rekening mee gehouden dat de brand is aangestoken. Dit alles geeft een rauw tintje aan de zaak. De politie concentreert zich bij het onderzoek voorlopig op getuigenverklaringen en camerabeelden. Sporenonderzoek binnen heeft nog niet kunnen plaatsvinden omdat het pand daar te instabiel voor is,” aldus Oude Kotte die er op aanstuurt dat het pand zo spoedig mogelijk gesloopt wordt.  

Wonder boven wonder
De brand legde het voormalige pand van fietsenzaak Sprei dinsdag vrijwel volledig in de as. Appartementen in aanbouw gingen verloren. De harde wind blies een vonkenregen richting de Schoolstraat, ruiten aan de overkant van het brandende pand barstten door de enorme hitte. Oude Kotte: “Het was een zeer grote brand die wonder boven wonder beperkt is gebleven tot één pand. Er werden 80 brandweermannen en ongeveer 40 politieagenten ingezet. Het voltallige brandweerkorps van Aalsmeer, korpsen uit Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Leimuiden en Nieuw-Vennep verleenden bijstand.”

Woensdagavond was er een bijeenkomst in het raadhuis voor omwonenden en betrokkenen. Oude Kotte: “Dat was een zeer zinnige bijeenkomst. Over de tuinen in de Schoolstraat kwam een vuurzee, dat moet voor de bewoners daar een traumatische ervaring zijn geweest. Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen, daarvoor mogen we ons in de handen knijpen.”

Op de avond van de brand vertelden getuigen tegen AalsmeerVandaag dat kort na een knal een persoon in een hoodie was weggerend. Een ander verklaarde dat er rond hetzelfde tijdstip een auto met hoge snelheid was weggereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel