Brand rubberbotendealer blijkt brandstichting

Door: Klaas Leegwater. De korte maar felle brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus dit jaar uitbrak bij Rubberboot Holland aan de Lakenbekenstraat is ontstaan door brandstichting. Dat maakte de politie maandag bekend in een aankondiging voor het televisieprogramma Opsporing Verzocht dat vanavond (dinsdag) wordt uitgezonden. In de uitzending zullen bewakingsbeelden getoond worden van de vermoedelijke daders van de brand en zullen waarschijnlijk meer details over de brandstichting worden bekendgemaakt. 

De brand bij het bedrijf op het op het industrieterrein richtte veel schade aan. Onder meer gingen een aantal rubberboten in vlammen op of raakte onherstelbaar beschadigd. De politie spreekt van ’tonnen schade’. Door de smalle doorgangen tussen de boten was de brand in het bedrijf, gespecialiseerd in de in- en verkoop van rubberboten, moeilijk te blussen. Ook kwam er veel rook vrij bij de brand, waardoor aangrenzende panden Oma Bobs en autobedrijf Subaru aanzienlijke rook- roetschade opliepen. Niemand raakte bij de brand gewond. 

Rubberboot Holland was al eerder doelwit van criminelen. In de zomer van 2020 werden bij het bedrijf twee zwarte Zodiac MilPro boten gestolen die op een stallingstrailer stonden. De boten waren voorzien van Yamaha buitenboordmotoren van 100 PK. Later die nacht waren de boten door een getuige in de omgeving op een parkeerplaats gezien. De eigenaar loofde via Facebook een beloning uit van 10.000 euro voor de gouden tip die zou leiden naar de daders. Niet bekend is of de dieven ooit zijn gepakt of dat de boten zijn teruggevonden.

Uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdag om 21.20 uur op NPO 1.

Foto archief AV/Laurens Niezen Fotografie

Lees vorig bericht

Jonge vrijwilligers betekenisvol

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Mediums’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *