Biedronka dicht om risico op herhaling te voorkomen

Door: redactie. Hoewel nog steeds onduidelijk is wat de achtergronden zijn van de explosie bij supermarkt Biedronka in de Ophelialaan heeft burgemeester Oude Kotte in het belang van de openbare orde en veiligheid besloten de supermarkt voor onbepaalde tijd te sluiten.

De explosie heeft volgens de burgemeester direct gevaar opgeleverd voor de veiligheid van de bewoners in omliggende woningen en voor de nabij gelegen winkels. Ook heeft een dergelijk incident volgens hem veel impact in onze hele gemeenschap. Niet alleen op het moment zelf, maar ook in de periode daaropvolgend.

De politie is volop bezig met het onderzoek in deze zaak. Wanneer de winkel open zou blijven voor de eigenaars, bestaat er mogelijk een verhoogd risico voor opnieuw een ernstige openbare ordeverstoring. Daarom heeft de burgemeester besloten supermarkt Biedronka aan de Ophelialaan 105 voor onbepaalde tijd te sluiten om zo de orde en rust in en rondom het pand en in winkelgebied te herstellen.

Ongerust
De burgemeester heeft op grond van Artikel 2:49a van de APV de bevoegdheid om handhavend op te treden indien er een ernstig gevaar is voor de openbare orde. “Na gesprekken met omwonenden en ondernemers is mij duidelijk geworden dat de explosie een enorme impact heeft gehad. Vooral de onduidelijkheid over de toedracht van de explosie en de twee vergelijkbare incidenten in andere plaatsen, maakt dat de bewoners en ondernemers in de Ophelialaan erg ongerust zijn en vrezen voor herhaling. Door de supermarkt voorlopig te sluiten totdat er meer duidelijk is uit het politieonderzoek kan de rust weer enigszins terugkeren. De schrik zit er flink in bij de bewoners en ondernemers. Dat geldt overigens voor ons allemaal. Ik wens iedereen veel sterkte toe,” aldus de burgemeester in een persbericht.

Foto archief AV/Jaap Maars

ALS_Ansichtkaart_WensZorg_A6_v3

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel