Alleen kleinere incidenten op goed verlopen feestweek

In het algemeen is de politie goed te spreken over de afgelopen Feestweek Aalsmeer. In en om de feesttent op het Praamplein deden zich slechts enkele kleinere incidenten voor.

Woensdagnacht rond kwart voor twee hielden agenten twee 17-jarige mannen, uit Aalsmeer en Kudelstaart, aan die twee flessen wijn had gestolen. Dat was zichtbaar op camerabeelden van de beveiliging. De flessen werden bij hun fietsen aangetroffen. Het tweetal werd doorgestuurd naar Halt, het bureau dat zich 'ontfermd' over 12- tot 18-jarigen die in de fout gaan, en de volgende middag heengezonden.

'Verkeerde' ID-kaart
Vrijdagavond half tien werd een 16-jarige Uithoornaar, bekend bij de politie, in de feesttent betrapt op het drinken van alcohol. Toen hij zijn ID-kaart liet zien, bleek die van een 18-jarige plaatsgenoot te zijn. De jongen is door zijn vader mee naar huis genomen.

De eigenaar van de identiteitskaart staat een waarschuwing te wachten: gebeurt zoiets nogmaals, dan krijgt hij een verbaal.

Vals geld
Eveneens in de tent werd zaterdagmiddag rond zessen een 30-jarige Aalsmeerder aangehouden die in het bezit was van een vals biljet van € 50. Bij kascontrole bleek dat er nog vier valse biljetten waren, met hetzelfde serienummer. De man is naar een Amsterdams politiebureau gebracht, waar hij gistermiddag mocht vertrekken. Het onderzoek loopt nog.

Een 23-jarige dronken man uit Aalsmeer bespuwde diezelfde avond eerst beveiligers en vervolgens agenten. Hij kreeg een verbaal wegens openbare dronkenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel