Alleen enkele kleinere incidenten op Summerdance

Het muziekfestijn Summerdance op het Surfeiland afgelopen zaterdag mag volgens het massaal toegestroomde publiek een succes zijn geweest, ook de politie liet zich er positief over uit. “Het is goed verlopen,” meldt de politievoorlichter.

Er waren wel enkele kleinere incidenten, vooral in de categorie persoonlijk leed. Een vrouw werd beroofd van haar bankpas, ID-kaart en smartphone. Een 14-jarige Aalsmeerse lag 's nachts tussen 1 en 2 uur met een alcoholvergiftiging schuimbekkend op straat in de Beethovenlaan, nabij het festivalterrein. Ze is, in het gezelschap van haar in de naaste omgeving getraceerde vader, naar het ziekenhuis vervoerd en kon zondags weer naar huis.

Nooit meer
Eén meisje van 16 (Summerdance is voor 18+) werd betrapt met een valse identiteitsbewijs. Ze had de kaart geleend van een tante, maar beloofde dat nooit meer te zullen doen. Verder is een kleine hoeveelheid drugs, in de vorm van pillen en wiet, in beslag genomen.

Toen het terrein ontruimd werd, kwam de politie in actie vanwege de aanwezigheid van een “lastige klant” die te veel gedronken had. Hij werd na “enig gepast geweld” aangehouden en geverbaliseerd. Later is de 24-jarige Uithoornaar over de gemeentegrens van Aalsmeer gezet; hij 'mocht' verder lopend naar huis terug.

Foto: ook de politie was tevreden over Summerdance afgelopen zaterdag. (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel