Achtergelaten auto doorn in oog Heliomare

Op de parkeerplaats bij Heliomare aan de Zwarteweg staat al sinds enige tijd een groenkleurige Volkswagen Golf met een Pools nummerbord geparkeerd. De wagen is een doorn in het oog van de cliënten en medewerkers van de dagbesteding. Helemaal nu het voertuig vernield is en er glassplinters rondom liggen.
 
Woensdag 27 april in de avond kreeg de politie een melding dat op het parkeerterrein aan de Zwarteweg drugs verhandeld werden. Agenten zijn poolshoogte gaan nemen en troffen op het terrein van de dagbesteding de auto aan met hierin een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Er is een behoorlijke hoeveelheid drugs in de auto aangetroffen, waaronder hennep, pillen, coke en zakjes speed. De ‘dealer’ is aangehouden en zit tot op heden nog in de cel.
 
Flink beschadigd
Na de arrestatie van de man, die de auto tevens als slaapplaats gebruikte, gezien de toiletspullen en kleding die erin liggen, werd de auto flink toegetakeld. Wie dat gedaan heeft en wat de reden zou zijn, is niet bekend. De ruiten zijn ingeslagen en de banden lekgestoken. Een hamer is als stille getuige op de voorste stoel achtergebleven.
 
Opdraaien
De cliënten en medewerkers van de Heliomare zijn allerminst blij met de auto voor de deur. “Hij staat hier onbeheerd voor de deur gigantisch in de weg. Omdat dit een openbare ruimte betreft moet de dagbesteding zelf opdraaien voor de eventuele verwijderingskosten,” aldus een medewerker van Heliomare.
 
Onduidelijk is hoe de situatie verder opgelost gaat worden.
 
Foto's Arjen Vos 

2 reacties

  1. Als ie uitgebrand was geweest zou de Brandweer hem hebben weggehaald, toch? Waarom kan de Politie dit niet doen dan?

  2. Als de aangehouden (ongewenst) persoon een boete wordt opgelegd, welke deze niet kan betalen, kan de auto door Domeinen worden verwijderd en per opbod worden verkocht.
    Dat recht zou de politie bij zo’n heterdaad moeten hebben. Spijkers met koppen om verder overlast te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel