‘Triade’ nieuwe naam fusieschool

[Bevat filmpje] Waarschijnlijk voor het eerst maar zeker voor het laatst was de tribune van FC Aalsmeer gevuld met meer dan 400 toeschouwers. Hoofdzakelijk kinderen die razend benieuwd waren wat de naam van hun nieuwe school straks zou worden. Woensdagmorgen werd de nieuwe naam van de fusieschool onthuld. ‘Triade’ zal de combinatie van Wegwijzer, Hoeksteen en kinderdagverblijf Solidoe gaan heten.

Clowneske figuren
In optocht gingen de drie partijen vanmorgen naar het sportcomplex van FC Aalsmeer aan de Dreef. Kinderen van De Wegwijzer en Solidoe konden het lopend af, De Hoeksteen kwam op de fiets. Welkom geheten door een legertje verklede persfotografen, een jonglerende steltloper en enkele andere clowneske figuren, mochten de kinderen over de rode loper naar de tribune langs het hoofdveld. De kinderen waren duidelijk de belangrijkste gasten.
 
Augustus 2018
En terecht. Het was immers om de kinderen te doen. Het wordt straks hún school. Tenminste, voor de meesten. Schooldirecteur Hergo van Ginkel, nu nog van De Hoeksteen, straks voor de hele school, temperde het enthousiasme enigszins door te zeggen dat alleen de kinderen van groep vijf en lager de nieuwe school gaan meemaken. “Als het volgens plan loopt zal de school in augustus 2018 klaar voor gebruik zijn,” aldus Van Ginkel, die zich een volleerd ceremoniemeester toonde.
 
Onthulling
Vanaf de tribune had het publiek uitzicht op een scherm waarachter de naam nog geheimzinnig verborgen was. Vanuit de kindermassa mochten er drie naar voren komen om te helpen met de onthulling van de naam. Dat was Alex Kuys als oudste leerling van De Hoeksteen, Malak van der Meer als jongste van De Wegwijzer en Pim Bonhof namens De Stek. De bedenker van de nieuwe naam, Manuela van Egdom, werd vertegenwoordigd door haar zoon Renzo Schrijen. Met elkaar lieten de kinderen het doek zakken waarna de naam Triade gepresenteerd werd.
 
Drie partijen
En toen werd het even stil op de tribune. Maar dat had directeur Van Ginkel ook wel gedacht. De naam behoefde enige uitleg. “We zijn drie partijen die samenkomen, maar er zijn ook een kind, een juf en een ouder. En vanuit het christelijk geloof is er de Vader, Zoon en Heilige Geest. Als je met zijn drieën bij elkaar komt, ben je het sterkst,” verklaarde Van Ginkel.
 
Het logo is een caleidoscoopachtige kleurenbol met daaronder de slogan: ‘Nieuw licht op onderwijs en opvang’. Als aandenken aan deze mijlpaal kregen de kinderen allemaal een caleidoscoop als presentje.
 
Einde in zicht
De bouw van de school laat nog wel even op zich wachten. Vanwege verandering van het bestemmingsplan wordt de eerste paal pas begin 2017 geslagen.
Het einde van het voetbalcomplex aan de Dreef is nu echt in zicht. In december worden de laatste wedstrijden hier gespeeld. In de winterstop wordt het clubhuis gesloten en verhuist FC Aalsmeer definitief naar de Beethovenlaan, waar het nieuwe complex dan intussen opgeleverd is. Twee oude VVA-velden, gelegen langs het zwembad, blijven nog tot het einde van het seizoen beschikbaar. De twee nieuwe natuurgrasvelden zullen in september 2016 klaar zijn voor gebruik.
 
De oude VVA-kantine krijgt een nieuw leven in de vorm van een buurthuis voor de Hornmeer.
 
Film Arjen Vos, Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery
 
                                                                   – advertentie –
 
 
 
 
 

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel