Terrassen mogelijk deze zomer al langer open

De horecaondernemers willen wel: hun terrassen langer open in de zomer. Doordeweeks tot middernacht en in het weekend tot 1 uur. Misschien komt het er binnenkort zelfs al van, over een paar weken. In ieder geval is “de intentie” er. Dat bleek gisteren op een evaluatieoverleg tussen gemeente en horeca.

In De Oude Veiling vonden gemeente, horecaondernemers en vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een 'gaatje' om een ruimere sluitingstijd op korte termijn mogelijk te maken. Dat kan met een pilot. Zo'n proef scheelt een hoop rompslomp en formaliteiten. Hup, een voorstel naar B&W, dat het vervolgens keurig kan 'regelen'.

Vertrouwen
Gemeentelijk beleidsmedewerker horeca Simone van Hell garandeerde niet dat het deze zomer al zou lukken, maar het leek haar de moeite waard het te proberen. Met een ter plekke geformeerd werkgroepje gaat ze het voorstel voorbereiden.

Volgens regioadviseur Ivo Berkhoff van KHN moet de gemeente de horecaondernemers het “vertrouwen schenken” dat ze netjes met de nieuwe regeling omgaan. “Goed ondernemerschap betekent dat je zorgt dat je het rustig houdt. Als je het probeert, weet je of het werkt,” zei hij. “Met de verruiming stimuleer je ook het toerisme,” voegde hij eraan toe.

Mooiweerregeling
De café- en restaurantuitbaters zagen gisteren ook brood in een soepelere afspraak voor de “hooguit tien” superzachte zomeravonden die er elk jaar zijn. Per slot, zo stelden ze, zitten de mensen dan ook langer in hun eigen tuin of op hun balkon.

Momenteel is de vastgestelde sluitingstijd voor terrassen 23.00 uur. In winkelgebieden moeten ze een uur eerder dicht, om 22.00 uur.

(Foto's Oude Veiling en The Beach)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel