Spijt Marijn Schoo na smakeloze ‘grap’

“De Kwakel, wat een uit de klei getrokken kutdorp. Gedragen zich als een stel losgebroken koeien… Gemiddelde IQ komt niet boven maaiveld.”

Dat had Marijn Schoo beter niet op Twitter kunnen zetten. De commentaren gisteren en vandaag waren niet van de lucht, ook uit politieke hoek. Zonder uitzondering vonden de twitteraars het een walgelijke tekst.

Schoo heeft de “persoonlijke” tweet inmiddels verwijderd, met excuses. De woorden waren, vergoelijkt hij, “in het heetst van de strijd” opgeschreven. Bram Heijstek, als HAC'er partijgenoot van Schoo, concludeerde vanmiddag na de spijtbetuiging dat daarmee de “discussie gesloten” was. Eerder had Heijstek aangegeven dat Schoo de uitspraak niet namens HAC had gedaan.

Kwakelse kermis
Voor wie geen twitteraar is: het gaat om de Kwakelse kermis van deze week, een topevenement in het dorp. Feest vieren in De Kwakel vindt Kudelstaarter Schoo prima, maar de volgens hem extreme herrie ging hem te ver.

Marijn Schoo kon er na zijn smakeloze tweet op wachten. Zijn partij werd meteen voor “kutpartij” versleten op Twitter. En een slimmerik had ook het goede recept voor een avondje feesten. “Ik ga vanavond heel veel herrie maken, bied ik morgen via Twitter mijn excuus aan.”
 

7 reacties

  1. Nog even een toevoeging. Er stond vandaag in de Telegraaf dat er iemand veroordeeld is met een boete van 500 euro; daarbovenop was ook nog een werkstraf geëist maar die ging niet door. En dat was gewoon voor een (racistisch) commentaar onder een artikel in een forum van een krant. Hieronder de link naar dat artikel en oordeel zelf. Marijn hoeft maar één iemand uit De Kwakel te hebben die een aanklacht indient en hij is het haasje met een strafblad!!
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/23056475/__Boete_voor_reactie__.html

  2. Vroeger hadden wij een spreekwoord “Kinderen en dronken mensen vertellen de waarheid”. Daar moet bijkomen “en de snelle twitteraar”. Althans zoals zij het zien. Als het aan mij ligt is de politieke loopbaan van deze kwiebus gauw over. Je kan je niet meer geloofwaardig maken als je zo denkt over de kiezer die eens op jou moet gaan stemmen. Onverbiddelijk, ga maar aan de slag in de lokale supermarkt zou ik zeggen en leer met mensen omgaan!

  3. Wat een walgelijk heerschap is die Marijn. Ik nodig hem graag uit om eens in De Kwakel langs te komen. We hebben een podium waar hij als grote man zijn ongenoegen kan uitspreken en daarnaast ook zijn excuses kan maken. Wat een held !

  4. Jaren geleden was er een boer Koekoek in Den Haag, die ook een nare opmerking maakte in de Tweede Kamer. De kamervoorzitter gaf hem het advies om de woorden terug te nemen. Antwoord van boer Koekoek: “Dat wil ik wel doen voorzitter, maar iedereen heeft het toch al gehoord.” Een goedkoop sorry maar wel met een bodem.

  5. Zo gaat ’t nou altijd: ‘in ’t heetst van de strijd’-politici nemen besluiten (die soms zinloos zijn) en de burger (lees belastingbetaler) mag er weer voor opdraaien.

  6. Deze mijnheer moet niet gekker worden! Eerst iets plaatsen en dan vervolgens zijn excuses aanbieden omdat bijna de hele Kwakel over hem valt!! In Hoogezand is het qua lawaai vrij rustig, misschien zou hij daar naar toe kunnen emigreren. Schokbestendig zal deze mijnheer wel zijn, anders plaats je niet zo’n beledigende tweet…

  7. Die uitspraak zegt meer over hem dan over De Kwakel. Wie weet had ie een biertje moeten komen drinken, werkt ontspannend. Sommige mensen zeuren overal over; één avondje lawaai, daar moet je tegen kunnen. Veel succes met de Aalsmeer-feestweek. Marijn, ik hoop dat de wind gunstig voor je staat en je rustig kunt slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel