Zwangere prinses slaakt noodkreet

Door: Persijn van der Jagt en Arjen Vos. In het toch wat nuchtere Aalsmeer is er meer te beleven dan je op het eerste gezicht zou denken. Tussen watertoren, Westeinderplassen en tv-studio’s hebben we hier ook nog heuse prinsessen rondlopen. Een van hen, in het dagelijks leven bekend als Nicky van Tol, slaakte onlangs een noodkreet: ze paste niet meer in haar prinsessenjurk. De oorzaak: een nieuw prinsesje in aantocht. Mooi nieuws natuurlijk voor de verwachtingsvolle ouders maar vervelend voor de vele kinderen die uitkijken naar een prinses als gast op hun verjaardagsfeestje. Nicky trok daarom aan de bel bij AalsmeerVandaag met de volgende vraag “Kunnen jullie misschien helpen een prinses te vinden die mij vervangt tijdens mijn zwangerschap en ons team komt versterken?”

Geraakt door dit uitzonderlijke verzoek was de nieuwsgierigheid naar deze prinses en haar werkzaamheden direct gewekt en mochten de verslaggever en fotograaf op audiëntie in de ’torenkamer’ van prinses Nicky waar het vol hangt met jurken. Gezien haar huidige situatie, ze bevindt zich al in de 28e week, is het onmogelijk zich voor de foto in een van de vele kleurrijke exemplaren te hijsen. Maar wanneer ze de jurken een voor een tevoorschijn haalt, krijgen we een goed beeld. “Het zijn uitsluitend jurken van Disneyprinsessen. Mijn favoriet? Dat is de jurk van Belle, een echte baljurk.”

Op alle vragen antwoord
Nicky heeft de jurken tot in het kleinste detail laten maken en liet bijpassende pruiken speciaal uit Amerika overkomen. “Kinderen hebben de Disneyfilms en de plaatjes op hun broodtrommels meestal zo vaak gezien dat ze precies weten wanneer er iets niet klopt. Dat geldt niet alleen voor de kleding maar ook voor het karakter van de prinsessen. Zodra ik aankom op een feestje, dan ben ik Doornroosje, Ariël of Rapunzel. Voor de kinderen feitelijk hetzelfde als wanneer sinterklaas op bezoek komt. Als prinses weet ik precies hoe de verhalen gaan en moet op alle vragen antwoorden kunnen geven.”

Sprookjeswereld
De performers van het bedrijf B-Daydreams moeten zich dus helemaal inleven in de sprookjeswereld. “Wij als prinsessen beginnen met ons voor te stellen aan de kinderen waar we langs komen. Om daarna een dans met ze te doen en taart te eten, een belangrijk onderdeel van de feestjes. Na de taart gaan we de gekozen activiteit met de kleintjes doen. Dat verschilt van glittertattoos zetten tot fotolijstjes maken. Dan is er ook meer tijd om te kletsen met iedereen. Je ziet dan pas wat je betekent voor een kind. Je bent echt hun voorbeeld. Ze hebben broodtrommeltjes, speelgoed, pyjama’s van de bekende prinsessen en kennen de films door en door. Ze zijn het hele jaar met je bezig in tegenstelling tot bijvoorbeeld sinterklaas waar ze alleen tijdens die periode mee bezig zijn.”

In het wild
De prinsessen zijn ook wel eens ‘in het wild’ te spotten. “Publiekelijk spelen is wel anders dan op een feestje. We staan vaak op doorstroomlocaties zoals het winkel of tuincentra. Daar gaan we gezellig met de kinderen op de foto, praten we nog even kort en eventueel nog een klein knuffeltje.”

Nicky heeft een samenwerking met de stichting Make A Wish, een non-profit organisatie die dromen laat uitkomen voor zieke of herstellende kinderen. “Vaak wensen meisjes tussen de drie en acht jaar een prinsessendag. Dan ontvangen we de kinderen in een groot kasteel waar we ze omtoveren tot een echte prinses. We gaan vaak een rondje door het kasteel doen en prinsessenthee drinken met gebakjes of taart. Aan het eind van zo’n dag krijgen ze een prinsessendiploma. Ik vind het heel mooi om dan iets voor de kinderen te kunnen betekenen. Op zo’n dag kunnen ze even alles vergeten.”

Altijd een feestje
Nu verwacht Nicky binnenkort dus haar eigen ‘royal baby’ waardoor ze zelf niet meer spelen en daarom hard op zoek is naar een extra prinses. Waar moet de potentiële prinses aan voldoen? Het belangrijkste is dat je de kinderen entertaint tijdens de paar uurtjes dat je bij ze bent. De ouders laten het meestal geheel aan de prinses over, dus jij moet de regie kunnen nemen. En je moet natuurlijk dol zijn op de Disney verhalen en van feestjes houden want ons werk is echt altijd een feestje.” En is er ook een rol weggelegd voor een eventuele prins? “We krijgen niet zoveel aanvragen voor prinsen maar als iemand zich geroepen voelt, mag hij zich altijd melden. We hebben ook een prinsenpak hangen.”

Klinkt dit als iets voor jou, dan kan je mailen naar info@b-daydreams.nl

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

Foto 377: verzin en win

Lees volgend bericht

Minima grijpen naast cadeautje van bijna 100 euro


1 Reactie

  • Super leuk

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *