‘Vreselijk om mezelf terug te horen…’

Elke zondag op deze plek een exclusieve ontmoeting met een stem van Radio Aalsmeer. Maak kennis met de mensen achter de schermen, de knoppen of de microfoon van Radio Aalsmeer. Vandaag in de schijnwerper: Kim Maarse.

Naam: Kim Maarse
Programma: Let’s Go. Elke vrijdag van 6 tot 7 uur.
regelmatig het Weekend Magazine met Eric Spaargaren
Doet: programmamaker
Werk: administratief medewerker Ons Tweede Thuis, eigenaar www.stoere-ikke.nl
Dinsdag laat. Thee voor beiden, hond (Cairn terriër) heet Max. Kleuter Fay slaapt boven.
 
Hoe begon je bij de radio?
In september werd ik gevraagd om mee te denken met ‘Let’s go to the Disco’. Ik had een klein item en mocht mee presenteren. Uiteindelijk presenteer ik nu elke vrijdag het gezelligste feestje op Radio Aalsmeer. ‘Let’s Go’ is een familieprogramma. Dat probeer ik er in ieder geval elke vrijdag ervan te maken…. een feestje.
 
In december vroeg Elbert, de secretaris, of ik interesse had in meehelpen met het Weekend Magazine. Eric Spaargaren en ik zijn toen ’n zondag gaan meekijken en de volgende zondag sprongen we al samen in het diepe. Eric en ik zijn een beetje de Carlo en Irene van Radio Aalsmeer. Hij is grappig en heel goed met muziek. We vullen elkaar ook heel erg aan. Ik probeer hem een beetje terug te trekken af en toe. Probéér! Hij praat ook heel makkelijk en hij heeft ook echte humor.
 
Waarom Radio Aalsmeer?
Ik heb in een jaar tijd zoveel leuke mensen ontmoet. Ik heb altijd wel geroepen: “Ik zou wel bij de radio willen!” Gewoon een leuk programma maken én voor kinderen. Vanaf mijn zestiende had ik al dat idee. De stap heb ik nooit durven maken. Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan. Dit is echt het leukste! Radio Aalsmeer bestaat uit heel veel leuke mensen. Ik voel me er ook echt thuis.
 
Wat maakt je radioprogramma zo leuk?
De kinderen maken het leuk. Het is de onbevangenheid. Zij sturen je programma. Soms kun je in een minuut al je vragen die je had al beantwoord hebben. Dan moet je improviseren. Dat gaat zo vanzelf bij kinderen. Als een kind zenuwachtig binnenkomt en dan heel trots weggaat en zegt: “Het was echt héél leuk!” Dat is het mooiste.
 
Grootste Radio Aalsmeer blunder
Lastig. Ik heb wel veel fouten gemaakt, maar echte blunders nog niet. Gelukkig nog niet. Maar die gaan wel komen. Bij het Weekend Magazine hebben we een bingokaart vol fouten die we proberen te vermijden. Bijvoorbeeld niet enthousiast meezingen met een liedje of te veel “gezellig” zeggend. Lukt bijna altijd.
 
Kan je zonder radio?
Nee. Ik denk dat een goed voorbeeld was die hele maand dat ik elk weekend radio heb gemaakt naast Let's Go op de vrijdag. Het eerste weekend daarna was er niets en toen had ik echt onrust. Mijn man Bas zei: “Je hebt echt last van afkickverschijnselen.”
 
Wat maakt een DJ goed?
Als je jezelf bent en een programma maakt dat dichtbij je ligt. Ik heb in een jaar tijd nog nooit zoveel geleerd als dit jaar. Je bent ook goed als je goed luistert en je gast laat ‘shinen’. In het begin vond ik het vreselijk om mijzelf terug te horen. Maar ik had laatst: Ok, Misschien is dit niet het beste wat ik doe, maar je hoort wel dat ik er plezier in heb. En dat is goed.
 
Wat is je lievelingsprogramma op Radio Aalsmeer?
De Dak Van Je House-Mix op de vrijdag en Super Zaterdag! Ik vind dat zo fijn om naar te luisteren. Het is hele goede muziek en leuk dat geouwehoer ertussen door. Gewoon leuke jongens. Ze maken leuke radio en we sluiten thuis onze vrijdagavond er altijd mee af. Op de bank samen. Het is altijd wachten op de gastoeter.
 
Wie is je radioheld?
Ik luister héél graag naar Edwin Evers. Afgelopen april heb ik een uurtje mee mogen kijken. We hadden kaartjes het vijftienjarig jubileum van Evers Staat Op. Ik heb mijn ogen uit gekeken en voelde me een klein kind in een snoepwinkel. Toen kwam ik ook tot de ontdekking: “Dit is echt wat ik wil!” Dit is zo mooi. Gewoon heel veel plezier uit radio halen. Hij is geniaal.
 
Wat was je leukste radio Aalsmeer uitzending ooit?
Dat zijn twee momenten eigenlijk. Het eerste was een interview met een molenaar op de molen. Dat was bedacht door mijn collega’s Lennart en Marcel. “Hier heb je een koptelefoon en een microfoon en je roept maar als je boven bent!” EN IK HEB HOOGTEVREES! Ik ben gewoon gegaan, verstand op nul. Erop was niet zo erg, maar eraf… Daar heb ik ook echt de tijd voor genomen.
Tweede was de pramenrace. Het was ‘alles bij elkaar’. Het meemaken van de pramenrace vanaf het water, het radio maken op een boot. En het was gewoon een leuk team. Het was gewoon goed en gezellig.
 
Ik heb nu een paar keer met Lennart op locatie radio gedaan en daar leer ik zoveel van. Misschien is dat ook wel het leukste mijn radioavontuur het leren van mensen zoals Lennart, Marcel en Marjolein.
 
Wat is je lievelingsliedje?
Als ik kijk naar mijn programma Let’s Go dan denk ik 'Million Lights' van zangeres Shalisa. Het is Nederlands en Engels en het is een heel mooi nummer. Ik word er vrolijk van. Het is de Nederlandse inzending van het Junior Songfestival en ze was deze maand in mijn radio uitzending!

Tekst Anna Maria Mantel, foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel