Verdrietig om kater Tikkie

Bij Sylvia en haar dochter Gwen zit het verdriet nog heel hoog. Ze kunnen nauwelijks bevatten dat hun geliefde (half)Siamees Tikkie er niet meer is. Het acht maanden jonge katertje overleed woensdagnacht bij de dierenarts nadat hij de dag ervoor met vergiftigingsverschijnselen was thuisgekomen. 
 
Sylvia en Gwen wonen in de Hugo de Vriesstraat waar de kat er altijd via de achterdeur uit gaat en ook weer binnenkomt. “Aan de voorkant waar de straat is, komt hij eigenlijk nooit,” zegt Sylvia, net herstellende van een operatie. “Toen hij dinsdag binnenkwam zagen we al gelijk dat het niet goed was. Zijn ogen stonden raar en hij gedroeg zich vreemd. Toen hij even later bloed begon over te geven zijn we direct naar de dierenarts gegaan die hem behandeld heeft en een nachtje ter observatie heeft gehouden. Vanmorgen kregen we het telefoontje dat hij het niet overleefd heeft.”
 
Het vermoeden van Sylvia en Gwen is dat hun geliefde huisdier ergens buiten iets verkeerds heeft gegeten, al is het gissen naar wat precies. Daarom zochten ze de publiciteit om mensen in hun straat en buurt alert te maken hun huisdier goed in de gaten te houden.
 
Bewuste vergiftiging?
Het gerucht dat er deze week ook nog een andere kat in de straat onder soortgelijke omstandigheden zou zijn overleden, hebben we niet bevestigd gekregen. Ook de dierenarts van Dierenkliniek Aalsmeer die Tikkie behandelde, heeft daar niks over gehoord. “Als we het vermoeden hebben dat het om een bewuste vergiftiging zou gaan door een kattenhater, dan zouden we de mensen in die buurt waarschuwen. Maar we hebben geen aanwijzingen dat dat het geval is. Wat het dan wel zou kunnen zijn? Katten eten vaak van alles. Helemaal als ze nog zo jong zijn. Misschien heeft Tikkie van planten gegeten die niet goed voor hem waren,” aldus de dierenarts die mensen met katten aanraadt wel goed op signalen te letten. “Als ze nerveus zijn, kramp hebben en groggy overkomen, dan zou het op een vorm van vergiftiging kunnen lijken en moeten ze er snel mee naar de dierenarts. Hoe sneller we erbij zijn hoe groter de kans op herstel.”
 
Foto: Sylvia, nog bijkomend van een operatie, en dochter Gwen met een foto van Tikkie. Foto en tekst Arjen Vos
(advertentie)
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin