Thirsa is er weer

Een van de opvallendste aanwezigen op de afscheidsreceptie van burgemeester Nobel gisteravond was Thirsa van der Meer. Het CDA-raadslid blijkt wonderwel hersteld van het ongeluk dat haar eind januari overkwam.

Alsof er niets gebeurd is. Zo vrolijk als altijd beweegt de 18-jarige Thirsa zich tussen het publiek door, maakt een praatje hier en daar en gaat laat zich graag op de foto zetten met de CDA-fractie waarmee ze aansluitend nog een vergadering heeft. “Het gaat heel goed met me,” zegt ze, “ik heb mijn studie weer opgepakt en ben weer actief in de politiek.”

Op dinsdagmiddag 29 januari stak de rechtenstudente de Aalsmeerderweg over nadat ze uit de bus was gestapt. Een automobilist kon haar niet meer ontwijken. Met zwaar hersenletsel, botbreuken en kneuzingen lag ze weken in het ziekenhuis. 

Wonder
De klap van het ongeluk heeft lang nagetrild in Aalsmeer. Thirsa heeft alleen maar van horen zeggen wat het gedaan heeft met de mensen. De betrokkenheid en bezorgdheid waren groot, weet ze. Dat ze er zo snel weer bovenop zou zijn, wordt door velen als een wonder beschouwd. Het enige voor het oog zichtbare is een krasje hoog op haar voorhoofd. “En ik heb nog wat last van mijn pols,” zegt ze, “Hoewel die alleen maar gekneusd was.”

Thirsa heeft tussendoor een ontmoeting gehad met de automobilist die betrokken was bij het ongeval. “Hij is net zo goed slachtoffer en is enorm geschrokken. Het was goed dat we elkaar gesproken hebben. Hij kon er niks aan doen.”

Dat haar studie waarschijnlijk een jaar langer gaat duren dan gepland, vindt ze wel een beetje jammer maar neemt ze voor lief in het besef dat het ook heel anders had kunnen aflopen. 

Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin