‘Slangenmeisje’ Danielle Bubberman, toen en nu


Veertien jaar was ze nog maar toen ze door het grote publiek werd ontdekt. Kudelstaartse Danielle Bubberman won op 30 mei 2008 de finale van de eerste editie van Holland’s Got Talent met haar acrobatiek-act. Ze werd beroemd als het slangenmeisje en Nederland was verbaasd over haar lenigheid. Ook juryleden Patricia Paay, Henkjan Smits en Circus Renz-directeur Robert Ronday zaten met open mond naar haar acts te kijken. Het publiek koos massaal voor Danielle en ze liet in de finale zanger Waylon achter zich.

Leuke dingen meegemaakt
Inmiddels is Danielle twintig jaar en na Holland’s Got Talent is er veel gebeurd. “De hoofdprijs van de populaire talentenshow was een gastoptreden bij het Wereld Circus in Koninklijk Theater Carré,” vertelt Danielle. “Dit was voor mij een onvergetelijke belevenis.” Ze ontwikkelde zich verder als contortioniste (slangenvrouw) en haar acts werden steeds professioneler. Ze kreeg een groot netwerk en werd regelmatig gevraagd voor acrobatische acts. Er volgden meer televisieoptredens en ze werd uitgenodigd om op (bedrijfs)feesten, gala’s, beurzen en evenementen op te treden. “Ik was laatst nog even kort te zien bij het programma ‘Wie ben ik’ waar ik antiklitshampoo moest uitbeelden. Maar bijzonder was zeker ook mijn deelname aan de grote benefietuitzending voor KiKa.”

Moeder als manager
Veel acts bedenkt ze zelf, maar ze trad ook vaak op vanuit het Amsterdamse acrobatengezelschap waar ze jaren bij zat. “Dan deden zij de choreografie en begeleiding. Maar vaak was mijn moeder mijn steun en toeverlaat. Ze reed me overal naar toe en regelde alles”. Danielle is dankbaar voor alles wat haar ouders hebben gedaan. Maar ook haar oudere zus en jongere broer speelden hier een rol in. “Zeker in de tijd van Holland’s Got Talent draaide alles in het gezin toch om mij. Er werd begrip voor getoond en ook zij waren trots.”

Jaloezie
De nuchtere Kudelstaartse praat vrij laconiek over de plekken waar ze allemaal al is geweest. Veel meiden zouden jaloers op haar leventje als bekende Nederlander kunnen zijn. “Helaas kom je ook in aanraking met mensen die je je bekendheid niet gunnen. Zelfs op mijn middelbare school had ik soms al te maken met pesterijtjes en toen was ik nog niet eens zo bekend.” In die tijd won ze wedstrijd na wedstrijd in ritmische gym en moest hiervoor ook naar het buitenland. Ze werd vaak Nederlands kampioen op verschillende onderdelen. “Hoge bomen vangen veel wind, is het gezegde toch?”

Model
Naast haar werk als acrobate wordt Danielle ook veel gevraagd als model. “Het modellenwerk deed ik al als kind voor bijvoorbeeld winkelketens.” Na haar televisieoptredens kreeg ze meer aanvragen. Ze prijkte zelfs in tijdschriften als Elle Magazine en LINDA en is Miss Intercontinental geworden. Danielle staat ingeschreven bij castingbureaus en een modellenbureau en wordt veel gevraagd voor fotoshoots met iets extra’s door haar lenigheid. “Helaas merk je wel dat het crisis is, ook in de reclamewereld. Zeker deze maanden is het rustig. Het zou mooi zijn als ik minimaal twee leuke opdrachten per week heb. Dan kan ik er aardig van leven.”

Danielle geeft nog regelmatig acrobatische acts, maar ze geeft wel toe dat ze dit niet eeuwig kan blijven doen. “Naarmate je ouder wordt, wordt het lichamelijk toch iets zwaarder. Oefenen blijf ik natuurlijk wel heel veel uren per dag doen, want je moet het goed bijhouden.”

Droom
Haar kinderdroom is al uitgekomen. Dat was optreden bij het Cirque du Soleil, waar ze op tienjarige leeftijd voor het eerst ging kijken. “Toch zou ik niet mee willen reizen met dit gezelschap. Ik hou niet van routine en wil verschillende mensen ontmoeten.”

Haar droom nu is model zijn bij de Victoria’s Secret Fashion show. Wie weet wordt de Kudelstaartse nog eens een wereldwijd topmodel. De looks heeft ze er in ieder geval al voor.

Danielle Bubberman volgen? Bekijk haar website.

Foto's Danielle 14 jaar en Danielle 20 jaar: Arjen Vos. 
Zwartwit foto: Peter Orré
AalsmeerVandaag heeft een nieuwe rubriek, Hoe is het nu met?. Daarin komt, zonder vast tijdschema, een Aalsmeerder of Kudelstaarter aan het woord die kort of langer geleden bekendheid genoot of iets bijzonders heeft gedaan. Hoe gaat het met hem of haar? Kent u iemand waarvan u al een tijdje niets meer heeft gehoord en graag in deze rubriek ziet? Laat het ons weten. De eerste keer: 'Slangenmeisje' Danielle Bubberman.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel