Rozenpenning voor Gert Eigenhuis

Door: Arjen Vos. Tot zijn grote verrassing werd vorige week donderdag Gert Eigenhuis verblijd met de prestigieuze Aalsmeerse Rozenpenning. Dit eerbetoon wordt in uitzonderlijke gevallen toebedeeld aan Aalsmeerders met een bijzondere staat van dienst. Gert Eigenhuis viel de eer te beurt vanwege zijn inzet voor Aalsmeers Harmonie.

Gert Eigenhuis dacht dat hij op weg ging naar de garage om te kijken naar een nieuwe auto maar de route liep anders. Hij werd hij meegevoerd naar het gemeentehuis waar naaste familie al klaar zat in de feestelijk en bloemrijk versierde Trouwzaal. Duidelijk onder de indruk wachtte hij geflankeerd door zijn echtgenote Sietske de gebeurtenissen af. Die lieten niet lang op zich wachten want burgemeester Oude Kotte volgde in het kielzog en stak van wal met een lofrede aan het adres van de heer Eigenhuis: “Een groot aantal mensen in uw omgeving is van mening dat u het verdient om in het zonnetje gezet te worden.” Genoemd werden de vele activiteiten voor de muziekvereniging waaraan Eigenhuis maar liefst 71 jaar verbonden is. Het was, zo bekende Oude Kotte, de bedoeling dat het eerbetoon vorig jaar al zou plaatsvinden ware het niet dat corona dit verhinderde. Een verenigingsman in hart en nieren, noemde de burgemeester hem. Niet alleen als muzikant actief, ook hielp hij het jeugdorkest met het bieden van onderdak voor oefenen en opslag van instrumenten, had hij een rol bij het inzamelen van oud papier voor de Harmonie en was naast de muziek betrokken bij de Oosterkerk. Als tuinman hield hij de tuin van de pastorie bij en hij was enige tijd voorzitter van de diaconie. De burgemeester vergeleek de heer Eigenhuis met een roos: “Wij zijn verheugd dat de doornen rozen hebben. U bent zo’n roos.” Dat Eigenhuis in zijn werkzaam leven rozenkweker was geweest, maakte de toekenning des te toepasselijker. Met de rozenpenning, een oorkonde en een groot boeket bloemen werd het een onvergetelijke dag voor zowel Gert Eigenhuis als zijn familie en het aanwezige bestuur van Aalsmeers Harmonie.

De laatste keer dat de penning werd uitgereikt was exact drie jaar geleden. Toen was het eervolle kleinood voor Cees van Dam, scheidend chef van de Historische Tuin die de Rozenpenning ontving.

Foto Arjen Vos

Eén reactie

  1. Gert (èn natuurlijk Sietske, de stille kracht op de achtergrond!),

    Hartelijk gefeliciteerd met het welverdiende eerbetoon!

    Ans en Berend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel