Reünie RMTS trekt 27 van de 32 leerlingen van lichting 1963

[Leni Paul]   Het weer werkte mee, de sfeer was uitstekend en wat kon Frits Veldhuyzen van Zanten zich meer wensen toen afgelopen donderdag de reünie van 'zijn' Aalsmeerse tuinbouwschoolexamenklas van 1963 werd gehouden.

“Het idee ontstond toen vorig jaar de rijksmiddelbare tuinbouwschool een als groots bedoeld evenement had georganiseerd, maar waar de belangstelling wat tegenviel. Ik heb toen voorgesteld wederom een bijeenkomst te organiseren, toegespitst op de examenklas van 1963. Via de social media ben ik er in geslaagd 32 namen te lokaliseren. Vier leerlingen waren overleden, eentje was beslist verhinderd, maar met 27 oud-klasgenoten uit hetzelfde examenjaar vieren we nu feest.”

Skypen
Op de oer-Aalsmeerse locatie, de Historische Tuin, heerste afgelopen woensdagmiddag een Memories-achtige sfeer. Sommigen waren niet direct herkenbaar, anderen waren helemaal niet veranderd. Er waren zelfs reüniedeelnemers uit Amerika  op afgekomen. Hoe hun levens na de schooltijd in de zestiger jaren verder waren verlopen, één ding bleef overeind: groene vingers hadden ze nog steeds allemaal.

Unaniem waren de oud-klasgenoten het erover eens dat de 1963-klas een “toffe klas” was geweest en de RMTS een “fantastische opleiding”. Na een rondgang over de Historische Tuin en een rondvaart over de Westeinderplassen tussen de seringenakkers sloten ze af met een diner in De Zotte Wilg. Met als attractie skypen met oud-leerling Aage Meis in Nieuw-Zeeland, die “helaas” verstek had moeten laten gaan. Hij kon zo toch even met zijn kameraden herinneringen ophalen aan 'die goeie, ouwe tijd'.

Foto: groepsportret RMTS eindexamenklas 1963 en klaar voor de rondvaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel