Oudste Aalsmeerse wordt 105 jaar

De oudste inwoonster van Aalsmeer mocht afgelopen zaterdag haar 105de verjaardag vieren. Neeltje Breur-van der Schaft, wonende in Zorgcentrum Aelsmeer, vierde een feestje met haar familie en medebewoners. Burgemeester Jobke Vonk kwam haar persoonlijk feliciteren met bloemen en een taart met daarop het wapen van Aalsmeer. Shantykoor De  Brulboeien zong haar toe.

In de feestelijk versierde huiskamer van het Zorgcentrum zong de fitte mevrouw Breur zelf ook een aardig deuntje mee en had er duidelijk schik in. Ze verkeert in goede gezondheid en alleen een pilletje tegen een hoge bloeddruk en dagelijks een glas rode wijn houden haar op de been.

Hechte familieband
Neeltje Breur is in 1909 geboren in Mijdrecht en kwam op 28-jarige leeftijd naar Aalsmeer voor de liefde. Samen met haar man Hendrik, die op 95-jarige leeftijd overleed, kreeg ze twee zonen en een dochter. Alleen zoon Gerrit is nog in leven en daarmee heeft ze een zeer hechte band. Maar ook met de rest van de familie, bestaande uit drie kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Mevrouw Breur heeft tot ruim boven haar honderdste verjaardag zelfstandig aan de Hornweg gewoond, de plek waar ze heel haar leven heeft door gebracht. Daar hadden ze een bedrijf dat handelde in onder andere oud ijzer. De jarige dame regelde er de boekhouding. Nu vermaakt ze zich in haar kamer met uitzicht op het Molenpad onder andere met potjes kienen, puzzelen en lezen.

Foto's: Neeltje Breur werd voor haar 105de verjaardag toegezongen door De Brulboeien met naast haar haar zoon en kleindochter. Burgemeester Jobke Vonk kwam haar feliciteren met bloemen en taart. (foto's Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin