OSA deelt wereldwijd geld uit

In 2013 heeft de OSA (stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer) aanvragen voor subsidie gehonoreerd. Dankzij bijdragen van OSA zijn diverse hulpprojecten in ontwikkelingslanden gestart of afgemaakt. In totaal werd er voor ruim 30.000 euro aan gelden uitgekeerd. Die werden als volgt verdeeld.
 
Stichting Handreiking over Oceanen (Brazilië) voor de inrichting van een keuken, Stichting Tsjernina (Wit Rusland) voor schoolmaterialen, Stichting Heart for Children (Oeganda) voor de bouw van een schooldak, Stichting GA (Wit Rusland/Mogilev) voor de aanschaf van houtbewerkingsmachines, Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer (Zuid Afrika), Stichting Help Paulien Helpen (Mexico) en stichting GA (Filippijnen) voor de aanschaf van autobusjes, Stichting Team Timmerman (Kenia) opleiding voor weeskinderen, Joke van der Zwaan/Sapana Village (Nepal) zonnepanelen voor een kinderhuis, Stichting GA (Wit Rusland) voor het opknappen van een keuken, Wellantcollege/Westplas voor mikrokredieten, Stichting Foundation Mission House (Nigeria) voor de afbouw van een kliniek, Mariëlle Bouwmeester (Cambodja) voor sportmaterialen, Stichting Rommelmarkt Kudelstaart (Tanzania) voor de aanleg van een waterleiding. De meeste organisaties ontvingen 2500 euro voor hun project.
 
Wie ook een projectsubsidie wil aanvragen voor een project in een ontwikkelingsland of een land in Oost-Europa (niet een land aangesloten bij de Europese Unie) kan de voorwaarden vinden op de website van OSA, www.osa-aalsmeer.nl
Schrijven of bellen kan ook: OSA, Postbus 388, 1430 AJ Aalsmeer, telefoon: 0297-321509
 
Foto: Dankzij de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer, kon er in Umthombo, Zuid Afrika, een auto worden aangeschaft voor Stichting ‘Red het Talent’. De auto wordt gebruikt om straatkinderen van en naar de opvang te brengen. De Doopsgezinde Gemeente zamelde 2500 euro in met de kledingbeurs in het voorjaar 2013.
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin