Open Hofkerk pakte uit op Burendag

Voor het derde jaar in successie zette de Open Hofkerk haar deuren wijd open voor de Burendag. Het evenement, bedacht door het Oranjefonds en omarmd door onder meer koffiegigant Douwe Egberts, bracht vele omwonenden uit Zuid op de been.

De kerk had alles uit de kast gehaald om het de buren naar de zin te maken en om te voorkomen dat men zich maar een moment zou kunnen vervelen. Voor de jeugd was er onder meer een springkussen, een kampvuur waarboven broodjes geroosterd konden worden en tal van knutsel- en bloemschikmogelijkheden waar ook andere leeftijdsgroepen zich aan waagden. Voor vermaak van iedereen was de kampioen straatgoochelen geboekt. Quintus, alias de 'Paarse Goochelaar', deed 'de buurtjes' versteld staan met zijn vingervlugheid.

De Open Hofkerk deed zijn naam deze dag duidelijk eer aan. De kerk zorgde voor een warm welkom en een uitgebreid aantrekkelijk programma. Ook in andere delen van Aalsmeer was er aandacht voor Burendag. Onder meer in de Händelstraat waar een spontaan ontstane Burendag vele mensen samenbracht. De kinderen vermaakten zich onder meer met bootjevaren in de sloot achter de huizen.

Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel