Mark van Leeuwen stapt op als directeur OBS Kudelstaart

In september 2017 maakte Mark van Leeuwen de overstap van De Zuidooster naar OBS Kudelstaart. Vlak voor het einde van zijn tweede jaar maakt de basisschooldirecteur bekend dat hij niet verder wil in Kudelstaart. Als reden noemt Van Leeuwen een verschil in inzicht tussen hem en het bestuur. Met pijn in zijn hart zegt Van Leeuwen zijn functie neer te leggen. 

Het was de intentie van de 61-jarige directeur om tot zijn pensioen bij de OBS te blijven. Dat zal er dus niet van komen. Hij geeft aan desondanks trots te zijn op wat er in twee jaar samen met het team bereikt is, doelend op onder meer de aanleg van een nieuw schoolplein, invoering van nieuwe lesprogramma's en vooral de resultaten die de laatste twee jaar omhoog zijn gegaan. De Cito-uitslag die ver boven het landelijk gemiddelde ligt, ziet hij als een hoogtepunt.

Maar aan het team heeft het volgens Van Leeuwen beslist niet gelegen: “Ik was graag met deze mensen doorgegaan.”

Over wat nou precies het verschil van inzicht is tussen hem en het bestuur, doet hij liever geen mededelingen. “Zie het als een huwelijk. Soms loopt het niet en ga je uit elkaar. Dat is in goed overleg gebeurd.” 

De scheidende directeur maakt in elk geval het schooljaar af en gaat met ingang van het nieuwe schooljaar aan de slag als directeur van een basisschool in Beverwijk.

Tekst Arjen Vos, foto's archief AV

(advertentie)

 

 

3 reacties

  1. Het komt eindelijk naar buiten .
    Het is van belang dat de mensen in het onderwijs te kudelstaart de kinderen niet de dupe laten worden van een slecht voorbeeld! Kinderen staan centraal in het onderwijs laat dat duidelijk zijn !!
    Het kosten plaatje komt in de knel bedenk dit wel.
    Politiek Aalsmeer pak dit op !!!!

  2. De Cito resultaten liggen ver boven het landelijk gemiddelde, nieuw schoolplein, nieuwe leermethode en dan mag je alsnog vertrekken. Een nieuwe baan in Beverwijk. Dit is dus al een tijdje gaande want dat wordt niet in een weekendje geregeld. Dus twee directeuren in bijna evenveel jaren. Wellicht kan de dame uit het bestuur het beter alleen af? Laat haar het eens een jaartje voordoen? Ik heb nog les gehad van Jan van Veen. 3 klassen in een noodlokaal. En dan zo lang directeur zijn in Kudelstaart…. Kudelstaart nota bene! Ga er maar aanstaan. En dan laat je zo iemand na zoveel jaar zo de deur uit lopen? Wat is dat voor achterlijk bestuur? Ze hadden ze voeten moeten kussen als hij nog een oogje in het zeil zou willen houden. Maar nee, schande vind ik het.

  3. Toen ik 2014 na 40 jaar afscheid nam van de OBS Kudelstaart en het team waarschuwde ik het bestuur. Kudelstaart is een gemeenschap, die je moet begrijpen. Het dorp kent een bloeiend verenigingsleven, en …. ons kent ons! Ik stelde dan ook voor om nog voor een paar uur per week te blijven om mijn opvolger te ondersteunen. Ik wist intussen wel hoe het dorpsleven in elkaar zat. Het bestuur reageerde toen al hautain: zij wisten wel wat goed wat voor de school. Ik kreeg notabene een schoolverbod! De reden is mij nooit verteld. Na een jaar viel het doek voor mijn opvolger, ze had niets van het Kudelstaartse begrepen. Onderwijs is nu eenmaal niet slechts het volgen van goede methodes en voldoende nascholing voor leerkrachten. Het is meer: als leidinggevende moet je het team als team bij elkaar houden, begrip opbrengen voor ouders, kortom een hoog inlevend vermogen hebben in allerlei situaties. Het bestuur begreep daar weinig van. Tenslotte kwam Mark van Leeuwen als mijn opvolger. Ik was gerust gesteld: Mark kende het Kudelstaartse leven. Het zou alsnog allemaal goed komen! Het bestuur bleef er anders over denken: zij (ja 1 peroon!) wist wat goed was voor de school, en dat was de volgende nekslag voor de volgende directeur. Rest mij nog te vertellen, dat van alle scholen binnen het bestuur er nog slechts 1 directeur is blijven zitten. De meeste scholen zijn net als Kudelstaart al aan hun tweede of derde directeur toe! En binnen het bestuur heeft slechts 1 iemand het voor het zeggen………. is de directeur niet aangesteld om voor zijn toko op zijn manier te zorgen? Het lijkt me wel. Ik wens Mark veel sukses op zijn volgende school. Maar wat een trieste gang van zaken binnen het openbaar onderwijs in onze omgeving!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin