Marco van Zijverden geridderd

Door: redactie. Maandag 14 december werd Marco van Zijverden, CEO bij Dutch Flower Group (DFG), tijdens een vergadering verrast door burgemeester Oude Kotte. Namens de koning mocht hij Van Zijverden mededelen dat hij als Officier is toegetreden tot de Orde van Oranje Nassau.

Van Zijverden ontving de onderscheiding tijdens zijn laatste Raad van Commissarissenvergadering in het kantoor van DFG op Flora Holland Zuid. Van Zijverden had eerder dit jaar aangegeven per 1 januari 2021, een stapje terug te doen en het stokje over te dragen aan Jan van Dam, momenteel CCO van de onderneming. Van Zijverden zal verbonden blijven aan de onderneming in de rol van voorzitter van de Raad van Advies.

De bijdrage die Van Zijverden heeft geleverd aan de groei van de inmiddels 33 bedrijven onder de paraplu van DFG en het versterken van de glastuinbouw-sector in Nederland en de internationale sierteelt in het bijzonder, was een belangrijk argument voor het toekennen van de onderscheiding. Hij is in totaal 35 jaar verbonden geweest met handelsbedrijf OZ Export, dat in 1999 is overgegaan in Dutch Flower Group waar 3050 mensen werkzaam zijn en vorig jaar een omzet haalde van 1,7 miljard euro.

Onder zijn leiding heeft Dutch Flower Group zich tevens ontwikkeld tot koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast heeft Van Zijverden zich in verschillende functies ingezet voor de samenleving en de sierteeltsector.

Om de versierselen die horen bij de onderscheiding, coronaproof op de revers van Van Zijverden op te spelden, liet de burgemeester deze taak over aan Marco’s echtgenote Karen.

Foto DFG

2 reacties

  1. @’Henk van Leeuwen: Ik heb dezelfde achtergrond, op rol wel te verstaan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel