Living Memories organiseert actiedag

Op 16 april van dit jaar werd door de Aalsmeerse Thinka Sanderse, de stichting Living Memories opgericht. Doel van de stichting is om van terminaal zieke kinderen een gefilmd herinneringsboek te maken zodat ze door hun omgeving nooit vergeten zullen worden. In de krappe negen maanden dat de stichting nu bestaat zijn er al diverse films gemaakt. Op 24 maart wordt voor en door de stichting een actiedag georganiseerd waarbij vrijwel alle lokale omroepen in de omgeving betrokken zijn. 

“We bestaan nog maar acht en een halve maand en in die tijd is er ongelooflijk veel gebeurd,” zegt Thinka Sanderse, “van de samenwerking met het Emma Thuisteam van het AMC, tot de succesvolle zoektocht naar vrijwilligers en het maken van de eerste portretten. We zijn in een paar maanden uitgegroeid tot een organisatie die in heel Nederland inzetbaar is. Komend jaar bouwen we verder en breiden ook de samenwerking met ziekenhuizen uit.

Sterk en kwetsbaar
Bij het maken van de video- en audiodocumenten komen vaak heel wat emoties los maar de resultaten zorgen voor blijvende betekenis. Met een hart vol tranen zegt Thinka terug te denken aan de kinderen die ze met haar team de afgelopen maanden heeft ontmoet. “Zo sterk en kwetsbaar tegelijk. Kleine mensen die deze wereld veel te vroeg moeten verlaten. Kinderen met een persoonlijkheid en een verhaal. Sommigen worden al gemist.”

Ook in 2018 staat Living Memories weer klaar om deze kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes te helpen. Door alledaagse dingen als stemgeluid en oogopslag vast te leggen wordt een blijvende herinnering gemaakt om altijd terug te kunnen halen.

Omroepen bundelen krachten
Radio Aalsmeer, Rick FM (Uithoorn), MeerRadio (Haarlemmermeer), RTV Amstelveen, Jamm FM (Ouder-Amstel) en Radio Tulipa (ziekenhuis Amstelland) bundelen zaterdag 24 maart de krachten voor terminaal zieke kinderen
 met de grote actiedag onder de noemer: ‘Let’s make memories!’

Tijdens deze eerste zaterdag van de lente wordt vanuit de studio van Radio Aalsmeer door alle omroepen samen van 7.00 uur tot 19.00 uur live radio gemaakt. In de hele regio worden acties gehouden, die tijdens de marathonuitzending te horen zijn. Eén van deze acties is een grote spinningwedstrijd in de lobby van de oude studio’s van Studio’s Aalsmeer.

Wil je met je sportclub/team, school, vriendengroep of collega’s meedoen aan deze actiedag en een radio- of tv-verslaggever op bezoek krijgen? Meld je dan nu aan via www.stichtinglivingmemories.nl.

Foto: Thinka Sanderse (Foto Judith Keessen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel