Leni bij de Belgen

Wat doe je als er een aanvraag in de mailbox zit afkomstig van de Belgische televisie om een item te maken over vliegtuigoverlast? Meedenken natuurlijk. En mogelijk interessante personages aandragen voor een interview. We stelden onze eigen Leni Paul voor en ze bleek interessant genoeg voor onze VRT-collega's. Stond daar vanmiddag ineens een viermans tv-ploeg bij Leni in de kamer te filmen.

“Moeten jullie geen deskundigen hebben, zo blijft het alleen maar bij een beetje oppervlakkig geleuter,” vraagt Leni zich hardop af nadat ze enige tijd verteld heeft over de dikte van haar isolatieglas en dat het geluiddempende pakket van Schiphol niet via de binnen- maar langs de buitenkant aan haar woning is bevestigd.

Zowel de draaiploeg als interviewster Lauwke Vandendriesche kunnen er smakelijk om lachen. “Nee, dit is prima,” zegt Lauwke, “in België kennen we deze vorm van geluidisolatie tegen vliegtuiglawaai helemaal niet. Dan is het juist goed om te laten zien wat de mensen kunnen verwachten.”

Ook rondom de Brusselse luchthaven Zaventem speelt geluidhinder voor de omwonenden een rol. Hoe de Belgische autoriteiten het precies gaan aanpakken is nog de vraag. Mogelijk dat het Hollandse bezoekje aan onder meer Leni Paul nog goede ideeën oplevert.

Vanavond om 20:00 uur is het item te zien in het programma 'Terzake' op Canvas. 

Foto's Arjen Vos

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin